POLİTİKA Haber Girişi : 24 Mayıs 2016 16:36

Ve Yargıtay noktayı koydu

Ve Yargıtay noktayı koydu
MHP kongresiyle ilgili beklenen karar Yargıtay'dan çıktı

Yargıtay 18. Hukuku Dairesi, MHP'de Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye karşı muhaliflerin istediği olağanüstü kurultaya gidilmesini kararlaştırdı.

Kararın oy birliği ile alındığı belirtildi.

MHP Genel Merkezi, Yargıtay kararının ardından "Hukuk yolu bitmedi" açıklaması yaptı. Bahçeli, Yargıtay kararının ardından kurmaylarıyla toplantıya girdi.

SİNAN OĞAN'DAN İLK AÇIKLAMA

MHP Genel Başkan adayı Sinan Oğan, Yargıtay'ın kararı için Twitter'dan, "Yargıtay, kurultay dedi. Hayırlı olsun" dedi. 

ÇAĞRI HEYETİ ÜYESİ KONUŞTU

Çağrı Heyeti Üyesi Ayhan Erel, HABERTÜRK TV'ye şunları söyledi:

"Yargıtay'ın vermiş olduğu bu kararın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Hukuki kaos yaşanmaktaydı. Ülkemizdeki yargı kaos ortadan kalmış oldu. Devlet Bahçeli Beyfendi de Yargıtay'ın vereceği kararı saygıyla karşılacağını belirtmişti. Bildiğim kadarıyla karar düzeltme yolu kapalı. Yargıtay bu kararı onamış. Bundan sonra biz çağrı heyeti olarak bir araya geleceğiz ve mahkemenin vermiş olduğu kararla birlikte ülkücü duruşa yakışır şekilde kongremizi gerçekleştireceğiz. Bu kongre daha sonraki yıllarda tarihe ismini altın harflerle yazdıran demokratik bir kongre olarak yerini alacaktır. Tarih veremem ancak, çağrı heyetindeki arkadaşalarımızla bir araya gelerek kısa zamanda tarih belirlemeyi düşünüyoruz."

MHP'Lİ MUHALİFLERİN AVUKATI KONUŞTU

Kürşat Ergün HABERTÜRK TV'ye konuştu:

"Yargıtay kararını verdi. Bu en başından sonu belli olan bir karardır. Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nden karar çıktıktan sonra Tosya ve Gemerek mahkemelerinden tedbir kararları alındı. Bir takım süreçler işletildi. Karar açık ve net. 


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.