GÜNDEM Haber Girişi : 29 Kasım 2016 12:49

Vezirsuyu Kemerleri yine karardı!

Vezirsuyu Kemerleri yine karardı!
İzmir'de kent dokusunun önemli figürleri arasında yer alan Yeşildere Vezirsuyu Kemerleri'nin aydınlatma sistemi, son 1,5 ay içinde ikinci kez hırsızların gazabına uğradı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bölgeye estetik bir görünüm kazandırmak ve kemerleri gece de görünür kılmak için döşenen elektrik tesisatı ve armatürler çalınınca, Vezirsuyu Kemerleri yeniden karanlığa gömüldü.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kentin ana ulaşım arterleri arasında yer alan Yeşildere Caddesi'ndeki Vezirsuyu Kemerleri'ni renkli led ışıklarla aydınlatarak bölgedeki tarihi dokuyu ortaya çıkarma çabaları hırsızlara takıldı. 1,5 ay önce ilk kez kurulan ve büyük beğeni toplayan aydınlatma sisteminin ömrü uzun olmadı. Her türlü engeli aşıp, tehlikeyi göze alarak kemerlerin üzerine çıkan hırsızlar, hem armatürleri çaldı, hem de elektrik tesisatını.. Bu ilk hırsızlık olayının ardından sistem daha korunaklı bir hale getirilerek yeniden kuruldu. Armatürler ve kablolar demir kafesler içine alındı. Ancak aradan 10 gün geçmeden yeniden ortaya çıkan hırsızlar, demir kafesleri de parçaladıktan sonra sökebildikleri parçaları alarak, sökemediklerine ise zarar vererek tarihi kemerleri bir kez daha karanlıkta bıraktı. 
Kentin en önemli noktalarından birinin, güvenlik güçlerinin de izine ulaşamadığı hırsızlar yüzünden karanlığa gömülmesini istemeyen İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, şimdi yeni bir formül arayışı içinde.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.