EĞITİM Haber Girişi : 19 Aralık 2017 12:50

YABANCI DİL EĞİTİMİ ZİRVESİ

YABANCI DİL EĞİTİMİ ZİRVESİ
Yabancı dil eğitmenleri, MEV Kolejinde gerçekleştirilen zirvede, geleceğin yabancı dil eğitimini alanlarında uzman isimlerin katılımıyla masaya yatırdı.

MEV KOLEJİNDE

YABANCI DİL EĞİTİMİ ZİRVESİ

Yabancı dil eğitmenleri, MEV Kolejinde gerçekleştirilen zirvede, geleceğin yabancı dil eğitimini alanlarında uzman isimlerin katılımıyla masaya yatırdı.

"21. yüzyılın gerekliliklerine sahip öğrenciler yetiştirmek öncelikli olarak öğretmeni, eğitimciyi geliştirmeyi gerektirir." düsturundan hareketle MEV Koleji Yabancı Diller Zümresi tarafındansekizincisi düzenlenen eğitim zirvesi, rekor katılımla 16 Aralık Cumartesi günü gerçekleştirildi.

İzmir ve çevre illerdeki 132 okuldan 394 yabancı dil idarecisi ve öğretmeninin katıldığı "EmpoweringtheEducator"- (Eğitimciyi Güçlendirmek) ve "Spass am LernenundLehren" (Öğrenirken ve Öğretirken Eğlenmek)" konulu ELT/DaF Seminerleri, dil eğitimi konulu konferansların aranan isimlerini, işin uygulayıcılarıyla buluşturdu. Seminerin açış konuşmasını yapan MEV Koleji Koordinatör Müdürü Murat Zorluer, "Bir öğretmen öğrenmeyi kesince öğretmeyi de keser. Böylece öğretmen sabitleşir, yol gösteremeyen bir işaret levhasına dönüşür. Öğretmen, öğretmen olabilmek için öğrenci kalmalıdır; her zaman kendini geliştirmeli ve yenilemelidir. Bu yıl sekizincisini düzenlediğimiz konferansımızın amacı da İngilizce ve Almanca dil eğitimine katkı sağlamak ve öğretmenlerin mesleki eğitimlerine destek vermektir. MEV Yönetim Kurulumuz da bu desteğin en önemli karar verici merciidir" dedi.MEV Koleji Koordinatör Müdürü Zorluer, seminerin hazırlığında emeği olan İngilizce Zümre Başkanları David Rowbotham ve Özlem Gönen ile Almanca Zümre Başkanı Şermin Telman'a teşekkür ederek, paydaş ve sponsor firmalar Oxford Yayıncılık, Globed Online Okuma Yazma Platformu, Pearson Yayıncılık, ETS Okulaş TOEFL Sınavları, Sempa Yurtdışı Eğitim, Nüans Yayıncılık, NatGeo Learning Yayıncılık, Cambridge, Black Cat, Effective Akademi'ye de bu önemli sosyal sorumluğa katkılarının kıymetli olduğunu bildirdi.

Her oturum ayrı bir maden!

Ana oturumda konuşmacı Black Cat  firmasından AdyCowle "Okuyan Genç, Düşünen Yetişkin Olur!" başlıklı konu üzerinde konuştu. On üç konuşmacının üçer, üç konuşmacının birer  oturum olarak aktardığı konuların hepsi birbirinden değerliydi.

Oturumlarda sunumlarını yapan eğitimcilere teşekkür belgeleri,  katılan tüm eğitimcilerede katılım sertifikalarının verildiği zirvenin finalinde hediye çekilişi yapıldı. Dört şanslı katılımcı Vatan Bilgisayar'dan 500.00 TL'lik hediye çeki kazandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.