ÇEVRE & SAĞLIK Haber Girişi : 15 Şubat 2018 10:18

YENİ BİRİMLER KURULUYOR

YENİ BİRİMLER KURULUYOR
Her gün 4 bin 500 kişinin yılda ise 1 milyon 191 bin 447 hastanın tedavi gördüğü Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi Başhekimliği’ne iki uzmanlığı olan Doktor Esra Duğral (44) atandı.

Buca Devlet Hastanesi’ne ilk kadın başhekim atandı

Her gün 4 bin 500 kişinin  yılda ise 1 milyon 191 bin 447 hastanın tedavi gördüğü  Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi Başhekimliği’ne iki uzmanlığı olan Doktor Esra Duğral (44) atandı.  

Hacettepe Üniversitesi İngilizce Tıp Fakültesi mezunu olanUzman Doktor Esra Duğral, önce fizyoloji alanında uzmanlığını  aldı. Daha sonra da Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz  Uzmanı oldu.  Son olarak Balçova Sağlık Grup Başkanı olarak görev yapan Duğral, “Kanser Tarama Polikliniği, Acil Servis ve Palyatif Bakım birimleri için yoğun bir çalışma içindeyiz. Daha iyi hizmet için iyiliştirilmesi gereken fiziksel koşullar ve uygulamalar için çalışıyoruz” dedi.

 Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi’nin ilk kadın başhekimi göreve başladı. 1974 Samsun doğumlu olan Uzman Doktor Esra Duğral, Hacettepe Üniversitesi İngilizce Tıp Fakültesi mezunu. İlk uzmanlığı olan Fizyoloji alanındaki çalışmalarını burada tamamladı. Daha sonra Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz Uzmanı oldu.  Mecburi hizmetini Giresun Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde yapan Duğral, İzmir Urla Devlet Hastanesi’nde Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz Uzmanı olarak çalıştı. Son olarak 2014 yılında Balçova İlçe Sağlık Müdürlüğü görevini üstlendi. 13 Aralık 2017 tarihi itibariyle de Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi Başhekimi olarak çalışmaya başladı. Buca Devlet Hastanesi’nin iyi bir hastane olduğunu vurgulayan Başhekim Esra Duğral, “Başhekimlik görevine başlayalı 2 ay oldu. 2017 yılı Sağlık Bakanlığı verilerine göre en fazla acil başvurusu alan ilk 100 hastane içinde yeralıyoruz.  Her gün bin kişi acile başvuruyor. Hastanemizde günlük 4 bin 500 kişi yıllık ise 1 milyon 191 bin 447 hasta tedavi hizmeti alıyor. 26 farklı branşta hizmet veriyoruz. 801 Sağlık Bakanlığı Kadrosu olan sağlık personelimiz  var. 350 de Taşeron şirketlerde çalışan personel var. İyi hizmet veren şartlarını zorlayan bir sağlık personelimiz yardımcı sağlık personelimiz ve çalışanlarımız var. İstatistikler bunu açıkça ortaya koyuyor. Daha iyisi için mücadele edeceğiz” diye konuştu.

Yeni birimler kuruluyor

Kanser Tarama Polikliniği kurulduğunu belirten Başhekim Duğral, “Haftanın 5 günü mesai saatleri içerisinde hizmet vereceğiz. Meme ile  bağırsak kanserinde çok hızlı basit bir prosedür ile tanı koyulabiliyor. Böylece bu iki kanser türünde erken tanı ile hayat konforu ve yaşama standardı düşmeden tedavi edilebiliyor.  1. Basamak Sağlık Merkezlerinde Kanser Erken Tanı Tarama işlemleri yapılıyor. İleri tetkik ve tedaviler için Kanser Tarama Polikliniği büyük önem taşıyor. Bütün Bucalı kadınları meme kontrolü için bekliyoruz. Hem kadın hem erkek hekim bu birimde görev yapıyor” dedi.   Yaşama süresinin artması nedeniyle Paylatif Bakım Merkezleri’nin büyük önem kazandığına dikkat çeken Bahekim Duğral sözlerini şöyle sürdürdü;

“Kanser, Alzheimer gibi hastalıklarda hastaların son evresinde evde yapılacak bir şey olmuyor.  Diğer yandan hastanedeki sağlık birimlerinin de yapacağı bir şey kalmıyor. Hasta yakınları büyük bir sıkıntı ve ikilem içinde kalıyor. Evde bir şey yapamadıkları hastalarının son günlerini nasıl geçireceğini bilemiyorlar. Hastane bünyemizde 7 yataktan oluşan Paylatif Bakım Merkezi’ni geliştirmek yatak sayısını arttırmak istiyoruz. Birçok kişi sırada bekliyor. Öte yandan acil servisimizi de yoğun başvuru nedeniyle geliştirmek istiyoruz. Bu yönde planlamalarımız sürüyor”. Emine KANTARCI

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.