YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 30 Ağustos 2016 11:31

"Yeni Kültürpark" sizi bekliyor!

İzmir'in kalbinde "daha çok yeşil, daha az beton" sloganıyla yürütülen "Yeni Kültürpark Projesi", Pakistan Pavyonu'nda 85. İzmir Enternasyonal Fuarı'nın "inovasyon" temasına uygun bir sergiyle tanıtılıyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Kültürpark'ı yeniden tasarlayarak geleceğe taşımak amacıyla hazırladığı "Kültürpark İzmir" projesi, 85. İEF'de Pakistan Pavyonu'nda sergileniyor. Sergi sanal hostes, dokunmatik ekran ve video mapping uygulamaları ile dikkat çekiyor. 

İzmir'in kalbinde "daha çok yeşil, daha az beton" sloganıyla yürütülen "Yeni Kültürpark Projesi", Pakistan Pavyonu'nda 85. İzmir Enternasyonal Fuarı'nın "inovasyon" temasına uygun bir sergiyle tanıtılıyor.  İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin alandaki bina yoğunluğunu azaltarak yeşil miktarını 21 bin metrekare artıracak "geleceğe uzanan" bir Kültürpark yaratmak amacıyla hazırladığı projenin maketi,  video mapping uygulaması ile ziyaretçilere adeta bir görsel şov yaşatıyor. 
Pakistan Pavyonu'na girişte yangın yerinden Kültürpark'a uzanan, küllerinden doğan ve Türkiye'nin dünyaya açılan kapısı haline gelen İzmir Enternasyonel Fuarı, tarihten seçilmiş fotoğraflarla sergileniyor. Sergide ayrıca fuar hatırası olarak üretilmiş bardak, kibrit ve dergi gibi objeler de yer alıyor.  Bu bölümün ardından sanal hostes sizi karşılayarak Kültürpark Projesi hakkında bilgi veriyor.  Kuş sesleri ve Kültürpark'ta bulunan bitki türleri arasında  sergiyi gezen konuklar, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından gerçekleştirilen "Kültürpark'taki ağaç ve bitki varlığı envanteri çalışmasına da dokunmatik ekranlardan ulaşabiliyor.  Serginin bir diğer ilgi çekici bölümünde ise videowall ekranlarda Kültürpark'ın mevcut görseli ile proje sonrası görseli ard arda izlenebiliyor. Asıl sürpriz, serginin son bölümündeki karanlık odada yer alan proje maketi.. Video mapping uygulaması ile sunulan proje, ziyaretçilerine yeni Kültürpark'a ait tüm detayları gösteriyor. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.