EKONOMİ Haber Girişi : 15 Nisan 2018 07:16

Yeni Meclis Başkanı Selami Özpoyraz

Yeni Meclis Başkanı Selami Özpoyraz
İzmir Ticaret Odası’nın bu dönemki ilk meclis toplantısında Meclis Başkanlığı’na Selami Özpoyraz seçilirken, Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener teşekkür konuşmasında, “Kapım herkese, her fikre, her görüşe açık” dedi.

KAPIM HERKESE, HER FİKRE HER GÖRÜŞE AÇIK

İzmir Ticaret Odası’nın bu dönemki ilk meclis toplantısında Meclis Başkanlığı’na Selami Özpoyraz seçilirken, Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener teşekkür konuşmasında, “Kapım herkese, her fikre, her görüşe açık” dedi. 

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, meclise hitaben yaptığı ilk konuşmada ise yeni seçilen tüm üyeleri tebrik etti ve geçmiş dönemde göreve almış tüm başkan, yönetim kurulu üyeleri ve meclis üyelerine teşekkür etti. Özgener, “Ben ve ekip arkadaşlarım yola çıkarken başta yönetim anlayışı olmak üzere, odamızın faaliyetleri ve projeleri temel alınmak üzere pek çok konuya değişim vurgusu yaptık. 9 Nisan'da gerçekleştirilen meslek komiteleri ve meclis üyeleri seçiminde aldığımız başarının ve bugün yönetim kurulu seçimlerinde elde ettiğimiz sonucun gururunu yaşıyoruz. Elde ettiğimiz bu sonuç bizleri aynı zamanda duygulandırırken aslında verdiğimiz kararların ne kadar doğru olduğunu bir kez daha gördük. Bugün 174 meclis üyemiz oy kullandı. Geçersiz olarak kabul edilen 9 oydan sonra geriye kalan 165 oyun 151'ini almış olmanın benim için ne kadar kıymetli bir sonuç olduğunu tahmin edemezsiniz. Bugün benim hayatımın en mutlu günlerinden biri. Bugün 133 yıllık İzmir Ticaret Odası'nın en yüksek oyla seçilen yönetim kurulu başkanı olmanın hem haklı gururunu yaşıyor hem de bana yüklediği ağır sorumluluğun farkındalığı ile biran önce çalışmaya başlamak için sabırsızlanıyorum” dedi.

Seçimin geride kaldığı ve artık yeni şeyler söyleme ve ekonomiyi canlandırmanın zamanın geldiğini vurgulayan Özgener, “Meclis üyelerimizin teveccühü ile de bugün burada, kent ekonomisine yön verecek “Değişim” başlamış oldu. Bundan sonra ilk işimiz; birleştirici ve tüm karar süreçlerinde ortak hareket eden bir yönetim anlayışını getirmek olacak. Artık bu bina; tüccarlarımızı, üyelerimizi her türlü risklerden, gelenekselci anlayış ve bireysellikten koruyan bir 'Kale' olacak. Ayrıca, görecekleri samimiyet ile aidiyet duygularını arttırarak adeta“İkinci Ev'leri olacak. Artık hepimiz aynı hedefte İzmir için çalışacak kocaman bir aileyiz. Kapım herkese açık.  Kapım her fikre açık. Kapım her görüşe açık. Bundan sonra hep birlikte çalışacak, hep birlikte üretecek, hep birlikte kazanacak ve bu değişimi hep birlikte gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

 Yeni Meclis Başkanı Selami Özpoyraz

İzmir Ticaret Odası’nın (İTO) seçim maratonu meclis başkanlık divanı seçimi ile tamamlandı. 9 Nisan’da Meslek Komitesi ve Meclis Üyeliği seçimlerinin tamamlanmasının ardından, 14 Nisan Cumartesi günü ilk olarak Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Yönetim Kurulu seçimleri yapıldı. Mahmut Özgener’in Yönetim Kurulu Başkanı seçilmesinin ve yeni yönetim kurulunun belirlenmesinin ardından, öğleden sonra da yeni dönemin ilk meclis toplantısı yapıldı. Meclisin en yaşlı üyesi sıfatıyla Akın Kazançoğlu’nun yönettiği Olağanüstü Meclis Toplantısında, Meclis Başkanlık Divanı seçimi yapıldı. Meclis Başkanlığı için mevcut Başkan Rebii Akdurak ile Selami Özpoyraz aday oldu. Selami Özpoyraz, 96 oy ile Başkan seçilirken, Rebii Akdurak ise 73 oy aldı. Daha önce, 2011-2013 yılları arasında Meclis Başkanlığı yapmış olan Özpoyraz, ikinci defa Meclis Başkanı seçilmiş oldu. Özpoyraz yaptığı teşekkür konuşmasında, kendisine oy veren tüm üyelere teşekkür ederken, “Her zaman yanınızdayım, 24 saat telefonum açık. Bu görevi layığı ile yerine getirmeye çalışacağım” dedi. Meclis Başkan Yardımcılıkları için İrfan Erol, Yavuz Ateşalp, Hilmi Urul, İbrahim Güdüm aday oldu. 117 oy alan İrfan Erol ve 83 oy alan Yavuz Ateşalp başkan yardımcısı seçilirken, Katip Üyeliğe de tek aday olan Ali Yaramışlı seçildi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.