EKONOMİ Düzenleme Tarihi : 09 Aralık 2020 15:08 Haber Girişi : 09 Aralık 2020 15:09

“Yerel esnafına sahip çık”

“Yerel esnafına sahip çık”

“Yerel esnafına sahip çık”

Buca Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Turan Yazgan  pandemi sürecinde yerel esnaftan alışverişinde bulunulması yönünde çağrıda bulundu. Yazgan yaptığı açıklamada, “Yaşadığımız süreçte başta eğitim kurumları, okul servisleri, halk otobüsleri, restaurantlar, kafeler kahvehaneler, halı sahalar ve sosyal tesisler olmak üzere karantina kapsamında kapalılar. Bakkal, manav, fırıncı mutsuzsa toplumda mutsuz oluyor, umudunu yitiriyor. Ancak, esnaf mutluysa toplumda umutlanıyor. Hepimiz bu ekonomik çarkın içerisindeyiz. Zaten uzun süredir ekonomik sorunlarla mücadele eden esnafımızın sorunlarına birde pandemi kısıtlamaları gelince bu zorluklar katlanmış oldu.

ESNAFLARIMIZA SAHİP ÇIKMAMIZ GEREKİYOR

Devletimiz bu süreçte zorluk yaşayan esnaflarımıza yardımcı olmak zorunda. Biz Buca genelinde yaptığımız çağrılar ve girişimlerimizle bir nebze olsun esnafımızın yanında olmayı amaçlıyoruz. Bu kampanya ile yerel esnaflarımıza sahip çıkmamız gerekiyor. Bu zor zamanları ancak birlik olursak aşabiliriz. Bu anlamda mümkün olduğu kadar Buca halkının yerel esnaftan alışveriş yapması büyük önem arz etmektedir.

YEREL ESNAFINA SAHİP ÇIK GEBZE

Başta İnternet ortamında olmak üzere sanal ortamda yapılan alışverişlerin Yerel Buca ekonomisine katkısı bulunmamaktadır. Bu kapsamda Oda olarak ‘sürekli Yerel Esnafına Sahip Çık Buca’ sloganı ile bu konuya dikkat çekmeye çalışmaktayız. Tüm Buca Halkını da bu konuya duyarlı olmaya çağırıyoruz. Bir ve beraber olduğumuz sürece aşamayacağımız zorluk yoktur” diye konuştu.