POLİTİKA Haber Girişi : 08 Eylül 2016 17:25

Yerel seçim için Mart-Nisan sürprizi!

Yerel seçim için Mart-Nisan sürprizi!
15 Temmuz öncesine kadar 2019 hesapları yapan siyaset kurumu bir anda 'erken seçim' tartışmasının içinde kendini bulmak zorunda kaldı. CHP kulisleri 2017 Ekim-Kasım'a hazırlanırken AK Parti'nin kafasındaki tarih çok daha öncesini gösteriyo

BÜNYAMİN DOBRUCALI /

AK Parti'nin 'erken seçim' planı baskın değil, 'ultra baskın seçim' olacak gibi görünüyor. CHP ve MHP'ye sunulan Mini Anayasa paketinde 2019'da yapılması gereken seçimlerin 2018 Ekim-Kasım'ına çekilmesi önerisini getiren AK Parti'nin kafasındaki asıl tarihse çok daha farklı. CHP kulisleri, AK Parti'nin 2018 tarihini teklif ederek 2017 Ekim-Kasım'ını işaret ettiğini düşünse de,  AK Parti için bu tarih bile çok geç olacak gibi görünüyor.

MART-NİSAN 2017 ERKEN SEÇİMİNE HAZIR OLUN!

AK Parti Genel Merkezi kulislerini yakınan takip edenlerin verdiği bilgiye göre FETÖ temizliği konusundaki aciliyet zaman yönünden partili kurmayları sıkıştırıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla erken seçimin çok daha önce yapılması için çalışmalar şimdiden başladı bile. YSK açısından bir sıkıntının olmadığına işaret eden kulisler '2017 Mart-Nisan için erken yerel  seçim sandığı kurulacak. Hatta Genel  seçimler için düşünülen tarihte 2017 Ekim-Kasım tarihleri olarak şimdiden belirlenmiş durumda.

TAHMİNLER DOĞRUYSA TAKVİM ÇOK SIKIŞACAK

AK Parti'nin Belediye Başkanlıklarıyla Meclis üyeliklerinde FETÖ temizliği bir yandan Doğu ve Güneydoğu'da kayyım atanacak belediye başkanlıkları sorunu diğer yandan gündemde olduğu için elini çabuk tutma konusunda kesin kararlı olduğu tahmin ediliyor. Yerel seçimin 2017 Mart-Nisan'ına çekilmesi halinde partilerin yerel aday belirleme için önlerinde en fazla 2-3 ay gibi bir süre kalmış olacak. Kesin olan tek konu 2017 Türk siyaseti için çok kritik bir yıl olarak tarihe geçecek.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Adsoyad 01 Ocak 1970 02:00

    İnşallah ya eğer bu gerekliyse yapılmalı bir an evvel seçime gidilerek bu örgüt temizlenmelidir.