POLİTİKA Haber Girişi : 25 Temmuz 2018 14:29

Yerel siyaset ısınıyor

Yerel siyaset ısınıyor
Buca’da yerel seçimlerde büyük çekişme yaşanması beklenirken, adaylığı düşünen isimler yavaş yavaş kulis yapmaya başladı.

Zafer Kaplansoy

Yerel siyaset ısınıyor

24 Haziran 2018 tarihinde yapılan Genel seçim sonuçları CHP içersinde kurultay tartışmalarını başlatırken, Afyon’da genel seçim sonuçlarını değerlendiren İYİ Parti’de Genel Başkan Meral Akşener koltuğu bıraktığını ve 12 Ağustos’ta yapılacak olağanüstü Kongre’de aday olmayacağını açıklamasıyla parti içinde belirsizlik yaşanırken, iktidar Partisi AK Parti 18 Ağustos’ta gerçekleştireceği Büyük kongre de Yerel seçim startı vermeye hazırlanıyor. Muhalefetin gündemini kurultaylar ve kongreler meşgul ederken, Mart 2019'da yapılması beklenen yerel seçimler için partilerde belediye başkan adaylıkları için bazı isimler şimdiden ön plana çıkıyor.

Buca’da yerel seçimlerde büyük çekişme yaşanması beklenirken, adaylığı düşünen isimler yavaş yavaş kulis yapmaya başladı.

Buca’da Yerel yönetimlerde iktidar partisi CHP’de mevcut Belediye Başkanı Levent Piriştina tekrar aday olurken parti içinden Belediye Meclis Üyesi Mimar İsmail Bekiroğlu, İşadamı Suat Nezir, Mimar Aykut Tamay ve Sürücü kursu işletmecisi Aysun Önal Uyar Belediye Başkanlığı için aday adayı olarak çalışıyorlar, İlçe Başkanı Kasın Akdağ bazı partililer tarafından potansiyel aday olarak ismi dillendiriliyor. AK Parti’de şimdilik tek konuşulan isim İlçe Başkanı Mustafa Arslan, Arslan adaymış gibi çalışmalara başlarken İyi Parti’de İlçe Başkanı Fikret Aktaş’ın ismi ön plana çıkıyor. MHP’de şimdilik adaylık için çalışma yapan isim bulunmuyor.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.