YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 03 Ocak 2017 12:43

Yılın ilk meclisi yeni binada

Yılın ilk meclisi yeni binada
Bayraklı Belediyesi yeni yılın ilk meclis toplantısını Altınyol Caddesi üzerinde inşaatı tamamlanan yeni hizmet binasının meclis salonunda gerçekleştirdi.

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Bu binayı İzmir'in en güzel noktası olarak değerlendiriyorum. Bayraklı 5-10 yıl sonra müthiş bir kent olacak. Binamız da bu müthiş kentin tam ortasında olacak. Emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum. Birkaç ay içerisinde yeni binamızda hizmet vermeye başlayacağız" dedi.

4 katı yer altında, 9 katı yer üstünde olan Bayraklı Belediyesi yeni hizmet binası, yılın ilk meclis toplantısına ev sahipliği yaptı. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ın başkanlığında gerçekleştirilen ocak ayı meclis toplantısına vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Vatandaşlar, meclis salonun girişinde duvara asılan dev ekrandan meclis toplantısını izledi. Salonun, farklı noktalarına asılan Atatürk fotoğraflarları da ilgiyle incelendi.


BİRLİK BERABERLİK İÇERİSİNDE OLALIM

Meclis toplantısı öncesi Başkan Karabağ, tüm meclis üyeleriyle birlikte üzerinde kurdele olan pastayı kesti. Meclis toplantısı saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Başkan Karabağ, yeni yıla moralle girmek istediklerini belirterek, "Meclis toplantımızı burada yaparak ülkemizin düşmanlarına mesaj vermek istedik. Ülke olarak birçok kötü olayı atlattık. Bunun üstesinden geleceğiz. Yeter ki birlik ve beraberlik içerisinde olalım. Bizler belediye başkanı, meclis üyesi, milletvekili, başbakan, cumhurbaşkanı oluruz. Bu görevler gelip geçici. Kalıcı olan ülkemizdir. Çocuklarımıza güzel bir ülke bırakalım" dedi. 

ALTINYOL TRAFİĞİ YER ALTINA ALINMALI

"İyi şeylerde birlikte hareket edelim. Eleştiriye her zaman açığız" diyen Başkan Karabağ, "Meclisimizde uygar bir üç yıl geçirdik. Önümüzde bir değişiklik olmazsa iki yılımız daha var. Sağlık ve huzur içerisinde, hep birlikte Bayraklı'ya hizmet ederiz. Bu binayı İzmir'in en güzel noktası olarak değerlendiriyorum. Bayraklı 5-10 yıl sonra müthiş bir kent olacak. Binamız da bu müthiş kentin tam ortasında olacak. Emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum. Zemin bizi çok uğraştırdı. Yerin 4 kat altına indik. Zemini bu şekilde yapabilmek, Altınyol trafiğini yer altına almayı gerektirecek teknolojilerin olduğunu gösteriyor. Bu binanın yapımı esnasında çok iyi, kaliteli ve dünya çapında izolasyon malzemeleriyle tanıştık. Büyükşehir belediyesi sahil düzenlemesi yapıyor. Bittikten sonra 700-800 metrekarelik trafik yer altına alındığında orta ve uzun vadede metro istasyonunun kalkmasıyla emsalsiz bir sahil bandına sahip bir kent merkezi olacak" dedi. 


KENTİN MERKEZİ BAYRAKLI

Başkan Karabağ, resmi tesislerin yavaş yavaş Bayraklı'ya taşınmaya başladığını hatırlattı. Defterdarlık inşaatının ilçe sınırları içerisinde devam ettiğini belirten Karabağ, "Emniyet müdürümüzü ziyarete gittiğimizde, 'Bize Bayraklı'da arsa bulun, binamızı oraya yapılım' dedi. Bir yer bulduk. Dilerim Valilik, Büyükşehir Belediyesi de kentin merkezine gelir. Bayraklı kentin merkezinde ulaşım aksının olduğu bir nokta. İlçe Kaymakamlık binasıyla ilgili plan revizyonuna olumlu görüş bildirdik, şuanda askıda. Resmi tesislerin birçoğu aynı askta olduğunda önemli bir sorun da çözülmüş olacak. Bunda sonraki süreçte her şey gönlümüzce olsun. Her şeyimiz Türkiye, insanlık ve dünyamız için olsun. Çocuklarımız ölmesin, bombalar patlamasın" diye konuştu.

CHP ve AKP grup sözcüleri de yeni hizmet binasının Bayraklı'ya ve İzmir'e çok yakıştığını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

MECLİS SALONUN ÖZELLİKLERİ

Modern bir görünüme sahip olan meclis salonun 220 metrekare büyüklüğünde. İçerisinde meclis üyelerinin oturması için 40, seyirciler için 57 koltuk bulunuyor. Bekleme salonunun büyüklüğü ise 133 metrekare. Aynı katta ayrıca meclisteki siyasi partiler için grup odaları bulunuyor. Meclis salonunda ise, "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" yazısı dikkat çekiyor.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.