SPOR Haber Girişi : 05 Haziran 2017 16:09

Yine eze eze yendi!

Yine eze eze yendi!
2017 NBA Final serisinin ikinci maçında da Golden State Warriors seyircisi önünde Cleveland Cavaliers karşısında rekorlar kırdığı bir galibiyetle seride 2-0 üstünlüğü yakaladı.

LeBron James ve arkadaşları rakibine ilk yarıda dayanabilse de ikinci yarının ilk iki dakikasının ardından film kopmaya başladı ve Warriors sahadan 19 sayı farkla 132-113 galip ayrıldı.

Steve Kerr'in tekrar saha kenarındaki yerini aldığı maçta Stephen Curry ve Kevin Durant'in patlayıcı performansıyla rakibini çaresiz bırakan Warriors, bu playoff döneminde 12. kez çift haneli farklara ulaşan bir galibiyet elde ederek bu rekoru egale etti. (2016-Cavaliers, 2014-Spurs, 2013-Miami)

Maçın henüz ilk çeyreğinde 40 sayıya ulaşan Warriors, ikinci çeyreğin sonlarında oyunun üstünlüğünü rakibine kaptırınca skor başabaş noktaya geldi ve ilk yarı sadece üç sayı farkla 67-64 ev sahibi takımın üstünlüğüyle sona erdi. Ancak ikinci yarıda ilk iki dakika geride kaldıktan sonra atağa kalkan Warriors farkı hızla açarak bir ara 22 sayıya kadar çıkardı. Bu noktadan sonra Warriors için geri dönüş olmadı ve seride durum 2-0'a geldi.

Maçta takım halinde 18 üç sayılık isabet bularak NBA Finalleri rekoru kıran Warriors'ta Kevin Durant 33 sayı, 13 ribaunt, 6 asist ve 5 blok ile sahada her şeyi yaparken Stephen Curry de 32 sayı, 10 ribaunt ve 11 asistle triple-double yaptı. Takımın bir diğer yıldızı Klay Thompson da 22 sayı ve 7 ribaunt ile maçı tamamladı. Draymond Green 24 dakika süre aldığı maçı 12 sayı, 6 ribaunt ve 6 asist ile noktaladı.

Cavaliers'ta maçı 29 sayı, 14 asist ve 11 ribaunt ile tamamlayan LeBron James, takımını mağlubiyetten kurtaramadı ancak NBA Finalleri tarihinde sekiz triple-double ile Magic Johnson'ı yakaladı. Ayrıca NBA Finalleri tarihinde bir ilk de yaşandı ve iki oyuncu birden aynı maçta triple-double yaptı.

Konuk ekipte Kevin Love da 27 sayıya ulaşırken, Kyrie Irving %34.8 ile isabet bulduğu maçı 19 sayı sayı ve 7 asistle tamamladı. Cavaliers diğer oyuncularından önemli bir skor desteği alamadı.

James maç sonunda yaptığı açıklamalarda, "Oyun planımızın büyük bölümünü mümkün olduğu kadar uygulamaya çalıştık. Birinci maçtakinden çok daha sertti ve onları 20 top kaybına zorladık. Yine de bizi çok iyi yendiler. Bu yüzden çok daha iyi olmalıyız" dedi.

Galibiyete 132 sayıyla ulaşan Warriors, NBA Finalleri tarihinde 4 Haziran 1987'de Lakers'ın Celtics'e karşı 141 sayıya ulaştığı maçtan sonraki en yüksek skoru yakaladı. Warriors ayrıca normal sezon da dahil olmak üzere son 30 maçında 29 galibiyet elde etti. Tek yenilgisini 10 Nisan'da Jazz'e karşı aldı.

Serinin üçüncü maçı Türkiye saatiyle 8 Haziran Perşembe saat 04:00'te Cleveland'da oynanacak. (Eurohopps)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.