POLİTİKA Haber Girişi : 17 Temmuz 2019 14:24

YÜCEL'DEN '100 GÜN' CEVABI

YÜCEL'DEN '100 GÜN' CEVABI

YÜCEL'DEN '100 GÜN' CEVABI

"SAYIN KAYA ÜLKENİN İÇLER ACISI HALİYLE MEŞGULKEN..."

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in göreve gelişinin 100 günlük süreciyle ilgili açıklama yapan, Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya'nın açıklamalarını "Polemik yaratmaya yönelik, zorlama bir söylem" olarak değerlendirdi.

AKP Milletvekili Mahmut Atilla Kaya'nın İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik eleştirilerine yanıt veren CHP İzmir İl Başkanı Yücel, Kaya'ya hem 100 günlük süre içinde İzmir'de yapılan bazı hizmetleri hatırlattı, hem de AKP iktidarıyla ilgili göndermelerde bulundu. Yücel, şunları söyledi.

KAYA İZMİR'E UZAK KALMIŞ

İzmir halkının büyük çoğunluğunun oyunu alarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olmuş olan Sayın Tunç Soyer'in 100 günlük görev süresine ilişkin Sayın Atilla Kaya'dan gelen eleştiriler, üzülerek görüyorum ki tamamen polemik yaratmaya yönelik, içi boş ve zorlama eleştiriler olmuş. Anlaşılan o ki, Sayın Kaya vekili olduğu kente bu aralar biraz uzak kalmış. Ancak bunu anlıyorum ve eleştirmiyorum. Türkiye 17 yıllık AKP iktidarında tarihinin en kötü ekonomik koşullarının içine sokulmuşken, işsizlik reelde yüzde 20'leri geçmişken, Enflasyon tüm rakam oyunlarına rağmen yüzde 20'lerden aşağıya düşürülemezken, Emekliye 40-50 lira gibi dalga geçercesine zamlar veriliyorken, Merkez Bankası müdürü sarayın istediği gibi rakamları çarpıtmıyor diye görevden alınırken, üretim dibe vurmuş, tüm sektörler daralırken ve yabancı yatırımcı ülkeyi terk ederken, eminim ki Sayın Kaya bu içler acısı tabloyu düzeltmek için yoğun mesai harcıyordur. Bunca işin gücün arasında İzmir'e yapılan hizmetleri gözden kaçırmış olması normal tabi. Mesela,Sayın Soyer'in göreve gelir gelmez İzmir'e kazandırdığı tarihi elektrik fabrikasını, İzmirliler 24 saat ulaşımda rahat etsin, daha az harcasın diye ulaşımda yaptığı  halk taşıt ve geliştirdiği baykuş seferlerini, Harmandalı'nda bulunan atık depolama tesisinden yapılacak  elektrik üretiminin altyapı çalışmalarını başlattığını ve Eylül ayında çöpten elektrik üretiminin başlayacağını, büyük sıkıntılar içinde olan hayvan üreticimize ve köylümüze küçükbaş hayvan hibelerine ara vermeden devam ettiğini, İzmir'de suya indirim yaptığını AKP milletvekili Atilla Kaya'ya biz anlatmış olalım.

KENDİ BELEDİYE BAŞKANLARINA SORSAYDI HİZMETLERİ ÖĞRENİRDİ

Yapılan hizmetlerin bazılarının Cumhur ittifakı belediye başkanlarının bulunduğu ilçeleri kapsadığını ifade eden CHP il başkanı Deniz Yücel "Sayın Kaya diyelim ki CHP'li belediyelere gözünü ve kulağını kapadı, İzmir'e yapılan hizmetleri bizlerden duymak istemiyor. En azından kendi ittifaklarının söz sahibi olduğu belediye başkanlarına sorsun. Onlar bile Sayın vekili bilgilendirebilirler. Örneğin Bergama için 11 Temmuz'da ihaleye çıkılarak, katı atık depolama alanının iyileştirilmesi ve çöpten enerji üretimi için büyük bir adım atıldı. Yine Bergama ile birlikte, cumhur ittifakı belediye başkanının görevde olduğu Aliağa, Güneş Enerjisi Santrali kurulması kararlaştırılan ilçelerden birisi oldu. Bu proje kapsamında kurulacak Güneş Enerjisi Santralleri için 5 Temmuz'da ihale açılarak, ilk adımda çoktan atıldı" dedi.

GELECEK PROJELER VE BUCA METROSU

İzmir'in kendileri için bir kent olmaktan çok öte kültürü, kimliği, insanı ve duruşuyla hayati bir öneme sahip olduğunu ve en iyi hizmeti hak ettiğini dile getiren Yücel, kentte hayata geçirilen, ihalesi yapılan hizmetlerin yanı sıra çok büyük projelerinde halkla paylaşıldığını ve fizibilite çalışmalarının sürdüğü hatırlatarak " Sayın belediye başkanımız Tunç Soyer İzmir trafiğinin rahatlatılması için hayata geçirilecek olan  Basmane ve Alsancak garlarıyla birlikte Karşıyaka iskelesi önünde trafiğin yer altına alınması projelerini de İzmir ile paylaşmış ve projelerin kesinlikle hayata geçirileceğinin sözünü de vermiştir. Ayrıca, Buca metrosuyla ilgili çalışmalara seçilir seçilmez başlayacağını duyuran Sayın Tunç Soyer, maalesef bu projeye,  Ankara'dan ancak geçtiğimiz günlerde onay verilmesi sebebiyle başlayamamıştır. Ancak her şeye rağmen onayın gelmesi sevindiricidir ve teşekkürü hak etmektedir. 

DESTEĞE KAPIMIZ AÇIK, KÖSTEĞE KULAĞIMIZ TIKALI.

Bizler yeni dönemde İzmir için tartışmadan, gündelik siyasi söylemlerden ve kişisel rant sağlama söylemlerinden uzak, ortak akılla yürütülecek yönetim anlayışı için çalışıyoruz. Hem Sayın Tunç Soyer'in hem de il başkanı olarak şahsımın siyasi partilerimize gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde sevinerek gördük ki, bu teklifimiz olumlu karşılık buldu. İzmir için partisine, kime oy verdiğine, siyasi kimliğine bakmadan ortak bir üretim ve paylaşım olsun istiyoruz. Sayın Kaya'nın da bu bağlamda getireceği teklifleri ve projeleri merakla bekliyoruz. Günü birlik  siyasi polemik oluşturma çabası, kuyuya bir taş atayım gayreti, söylem üzerinden İzmir'i germe çabaları bugüne kadar İzmirliler tarafından takdir edilmemiştir. Bir AKP'li olarak bunu en iyi Sayın Mahmut Atilla Kaya'nın bilmesi gerekir.  Tüm İzmirliler, Tunç Soyer'in   göreve geldiği ilk 100 günde, İzmir için  hayata geçirdiği, halkımızın sadece gönüllerini değil bütçelerini de rahatlatan, çözüm odaklı hizmetlerini görmekte ve bilmektedir. İzmir aşkıyla ve İzmirlilerle birlikte daha nice 100 günlerde, nice hizmetleri bu kente kazandırmak için aşkla çalışmaya devam edeceğiz. Bu yolda destek vermek isteyen herkese kapımız açık, köstek olmak isteyenlere kulağımız tıkalıdır.