KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 14 Şubat 2017 15:16

"Yüreğinize sağlık gençler"

Buca'nın 5 yıldızlı Sokak Hayvanları Merkezi'nde anlamlı buluşma
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Buca Eğitimevi Çağdaş Zihinler Gurubu alkışlanacak bir projeye imza attı. Yalnızlık çeken ve sosyalleşmek isteyen yaşlıları barınaklardaki sokak hayvanlarıyla buluşturmayı amaçlayan "İki Dost Bir Arada" projesi için seçilen ilk mekan ise Buca Belediyesi'nin 5 yıldızlı konfora kavuşturulan Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi oldu. ÇYDD Buca Şubesi Çocuk Kulübü'nden miniklerin de katıldığı ziyarete Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina eşi Ahu Piriştina ile birlikte ev sahipliği yaptı. Proje çerçevesinde Gürçeşme ve Narlıdere Huzurevileri'nden gelen yaşlılar çocuklarla birlikte merkezi gezip, sahiplendirme alanındaki sokak hayvanlarını sevdi. İki kuşağın can dostlarıyla olan bu anlamlı buluşması karşısında duygulanan Başkan Piriştina projenin mimarı Çağdaş Zihinler Gurubu'nu "Yüreğinize sağlık gençler" diyerek, kutladı. 
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Buca Eğitim Evi'nin "Çağdaş Zihinler" grubu tarafından hazırlanan "İki Dost Bir arada" projesi çerçevesinde buluşan Narlıdere ve Gürçeşme Huzurevi sakinleri ile ÇYDD Buca Şubesi Çocuk Kulübü üyeleri Buca Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etti. 



Huzurevi sakinlerinin sosyalleşmelerine katkı sağlamak, yalnızlıklarına çare olmak, hayvan sahiplendirmeyi özendirerek, hayatlarına anlam katmayı hedefleyen projeye Narlıdere ve Gürçeşme Huzurevleri'nden 40 yaşlı, ÇYDD Buca Şubesi Çocuk Kulübü'nden de 30 çocuk katıldı. Acımasız sokak şartlarında yaşam mücadelesi verirken Buca Belediye Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'nde tedaviye alınan kedi ve köpekleri özel hazırlanan bakım 
ünitelerinde ziyaret eden çocuk ve yaşlıların, Sahiplenme bölümündeki can dostlarıyla buluşması ise görülmeye değer görüntülere sahne oldu. Buca Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi içinde hasta sokak kedilerinin barınması için kurulan Kedi Evi'ni de gezen ziyaretçiler tesislere tam not verdi. Ziyaretçilere Nutuk hediye eden Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, 2 kuşağı sokak
hayvanlarıyla böylesine sıcak bir ortamda buluşturan bu anlamlı projeden dolayı ÇYDD 
Buca Eğitimevi Çağdaş Zihinler Gurubu'nu, "Sokaklarda yaşayan canlılar sadece 
Belediyenin değil, hepimizin sevgi, ilgi ve şefkatine ihtiyaç duyuyor. Yüreğinize sağlık 
gençler" diyerek kutladı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.