EĞITİM Haber Girişi : 14 Ekim 2018 12:09

ZİYARETÇİ AKININA UĞRADI

ZİYARETÇİ AKININA UĞRADI
TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği Destekleme Programı kapsamında Buca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan "Buca Bilim Şenliği" hasanağa bahçesinde yapıldı.

TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği" yapıldı      

TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği Destekleme Programı kapsamında Buca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan "Buca Bilim Şenliği" hasanağa bahçesinde yapıldı.

TÜBİTAK tarafından kabul edilen 120 projeden biri olan "Buca Bilim Şenliği" Projesi, TÜBİTAK 4007 kapsamında Buca’da hazırlanan ve kabul edilen ilk proje oldu. Buca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerin yer aldığı ve Buca Kaymakamlığı, Buca Belediyesi ile ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından da desteklenen proje 11-12-13 Ekim 2018 tarihinde Hasanağa bahçesinde gerçekleşti. TÜBİTAK 4007; bilimsel bilginin geniş toplum kitlelerine ulaştırılması ve bilim-teknoloji arasındaki etkileşimin kavratılması için sergiler, gözlem, sahne şovları, gösteriler, atölye / laboratuvar çalışmaları, tematik bilim oyunları, yarışmalar, konferanslar vb. etkinlikleri içeriyor. Bu etkinlikler yoluyla katılımcıların temel bilimsel olguları fark etmeleri, merak duygusu, araştırma, sorgulama, inceleme ve öğrenme isteklerinin artmasına katkı sağlamak amaçlanıyor.

 4007 TÜBİTAK Bilim Fuarı ‘nda birçok alanda projelerini sergileyen öğrenciler heyecanla geliştirdikleri projeleri gelen misafirlere tanıttılar. Öğrencilerin birbirinden ilginç projelerinin yer aldığı stantları gezen misafirler projelerden etkilenerek gururlandılar. Öğrencilerden projeleri hakkında bilgi alan misafirler Öğrencilerin kendilerine olan güvenlerini ve girişimcilik ruhunu arttırmak ve bilimsel kalkınmaya katkı sağladığını vurguladılar. Misafirler ayrıca bilim fuarını hazırlayan öğretmen ve öğrencilerimizi ortaya koydukları projelerle bizlere umut oldukları için hepsini kutluyoruz başarılarının devamını diliyoruz” dediler.  Bilim şenliği fuarı 3 gün boyunca davetlilere açık oldu.

Buca Kaymakamı Vecri Fikret Çelik yaptığı açıklamada “TÜBİTAK‘ın desteğiyle bu yıl ilkini düzenlediğimiz Tübitak 4007 bilim fuarı açılışını gerçekleştirmenin mutluluğu içindeyiz. Bilim fuarları öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotlarından biridir. Bilim fuarları, genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır. Bu amaçla hazırlana projeler Kaymakamlığımızın, Buca Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün katılımlarıyla gerçekleştirdik. Emeği geçen tüm öğretmen öğrenci ve personelimize teşekkürlerimizi sunarım.”dedi. Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina özellikle gençlerimize ve eğitim camiamıza imkanlar verilmesi halinde neler yapabileceğini görüyoruz. Gençler bizim geleceğimiz. Gençliğine değer vermeyen geleceğini asla göremez” şeklinde konuştu. Öğrencilerin bilime olan ilgisinden son derece memnun kaldığını söyleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Can, öğrencilerimi tebrik ederim. “Bir milletin geleceği gençlerdir, okumuş ve yetiştirilmiş bir toplumdur. Sizlerin bu alanda yaptığı faaliyetler, ortaya koyduğu deneyler, temalar ve küçük küçük de olsa ileriye dönük umut kıvılcımları yaratan bu faaliyetler bizim için çok önemli. Çünkü hiçbir millet ilim olmadan akıl olmadan muasır medeniyet seviyesine yükselemiyor” dedi. Buca Kaymakamlığı AB ve Dış İlişkiler Proje ofisi Koordinatörü Gülşen Salgar ise 3 gün boyunca süren şenlikte ziyaretçiler, birçok bilimsel alanda meraklarını giderecek temaları inceleme fırsatı buldu. Öğrenciler, etkinlik boyunca fen ve teknoloji alanında da çeşitli deneyler gerçekleştirdi. Ayrıca alanda robotlardan yarış arabalarına, mikroskopla incelemeden drone gösterisine kadar çok sayıda aktivite gerçekleştirdiklerini söyledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.