EKONOMİHaber Girişi : 16 Temmuz 2024 13:30

AK Partili Güler, Emeklinin Yüzünü Güldüremedi

AK Partili Güler, Emeklinin Yüzünü Güldüremedi
AK Parti Grup Başkan Vekili Abdullah Güler,TBMM'ye sundukları yasa önerisinde en düşük emekli maaşının 12 bin 500 Liraya çıktığını söyledi.

 

 

DİSK'e bağlı BİSAM'ın verilerine göre Haziran ayında açlık sınırı asgari ücreti aşarak 19 bin 44 liraya, yoksulluk sınırıysa 65 bin 874 liraya yükseldiği; tek başına yaşayan bir kişinin yoksulluk sınırının ise 30 bin 604 olduğu bir dönemde bugün en düşük emekli aylığı açıklaması güne damgasını vurdu..

 

 

 

 

 

 

 

İşte böyle bir ortamda, AK Parti Grup Başkan Vekili Abdullah Güler, Emekli Aylıkları ile ilgili partisinin yasa önerisini milletvekili partilileriyle birlikte TBMM'ye  sundu ve kamuoyuna açıklamalarda bulundu:

 

 

 

 

Açıklamanın Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılmaması dikkat çekti.

 

 

 

 

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni TBMM Başkanlığına sundu.

 

 

 

 

VERGİ YASASI İLE BİRLİKTE 53 MADDELİK TEKLİF...

 

 

 

 

Vergi ile sosyal güvenlik mevzuatlarında ve bazı kanunlarda düzenlemeler öngören teklif, yürürlük ve yürütme maddeleriyle birlikte toplam 53 maddeden oluşuyor.

 

 

 

 

Düzenlemeyle en düşük emekli maaşı 12 bin 500 liraya çıktı. Güler "Bu düzenlememizin toplamda şu anda mevcut 16 milyon 180 bin civarında olan toplam emekli sayısı içerisinde en düşük emekli aylığının 12 bin 500 liraya çıkarılması halinde Temmuz ve Aralık ayı dönem içerisinde 3 milyon kişi etkilenecek. Bütçeye maliyeti 33 milyar TL'dir" dedi.

 

 

 

 

 

ADALETSİZLİK SORUSUNA, BÜTÇE YANITI

 

 

 

 

 

Bir gazetecinin "Ödediği primlere göre 12.500 TL emekli maaşı alan emekliler 12.500 TL almaya devam edecek. Burada bir adaletsizlik yok mu? Bütün emeklilere seyyanen 2.500 TL verilse daha adil olmaz mıydı" sorusuna AKP'li Abdullah Güler, "Bütçemizin büyüklüğü belli" yanıtını verdi.