Batur: Söz verdik, yapıyoruz
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, kurmayı planladığı esnaf masası, engelliler, sivil toplum kuruluşları ve hemşehri dernekleri birimleriyle Konak Belediyesinin gücüne güç katmaya hazırlanıyor. Konak Belediye Başkanı Mimar Abdül Batur, seçim sürecinde tespit ettikleri ve söz verdikleri bu hizmetleri bir an önce vatandaşlarla buluşturmak istediklerini belirterek “Birlikte Konak” sloganının belediyenin yönetim anlayışına, yürütülecek çalışmalara da yansıdığına işaret etti ve belediyede kurulması planlanan yeni birimlere ilişkin önergeleri meclisin gündemine taşıdı.
Bayram Meclisi
Konak Belediyesi’nin haziran ayı olağan meclis toplantısı, bayramın hemen öncesinde, arefe gününde İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Meclisin açılış konuşmasını yapan Konak Belediye Başkanı Mimar Abdül Batur, Ramazan ayı boyunca kentin farklı mahallerinde iftar sofralarının kurulduğunu hatırlatarak, “Birbirine yakın mahallelerimizi birleştirerek gerçekleştirdiğimiz bu etkinliklerde semt sakinlerimizi aynı sofrada buluşturduk. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi. Batur, Gültepe’de bulunan orman arazisinin tahsisi konusunda yapılan çalışmaların bayramdan sonra tamamlanmış olmasını beklediğini de belirtti ve ‘emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’ dedi.
Mayısın Ruhuna Yakışır Kutlamalar
Mayıs ayı’nın hem cumhuriyet hem de Kurtuluş Mücadelesi adına çok önemli bir ay olduğuna işaret eden Batur, “Şehrimiz Konak, hem işgalin hem de kurtuluşun merkezi olarak birçok 1919’da,İzmir’in işgalinde, Gazeteci Hasan Tahsin’in ilk kurşunu attığı etkinliğe ev sahipliği yaptı. 15 Mayıs meydanda etkinlikler düzenlendi. Konak Belediyesi, Atatürkçü Düşünce Derneği ve Milli Kütüphane Vakfı işbirliğiyle Adnan Saygun’da muhteşem bir etkinlik düzenledik. Bu tür etkinliklerin daha güzel noktalara gelmesi için elimizden gelen katkıyı koyacağımızı ifade etmek istiyorum” diye konuştu.
Başkan Batur’un konuşmasının ardından meclis olağan toplantısına geçildi ve gündemdeki maddeler görüşülerek oylandı.Batur, seçim sürecinde kullanılan“Birlikte Konak” sloganının belediyenin yönetim anlayışına, yürütülecek çalışmalara da yansıdığına işaret ederek, belediyede kurulması planlanan yeni birimlere ilişkin önergeleri meclisin gündemine getirdi.
Konak’ta Engel Kalmayacak
Toplantıda Konak Belediyesi Engelli Danışma-Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin kurulması ve merkezin Konak Zihinsel Özürlüleri Yetiştirme ve Koruma Vakfı işbirliğiyle yönetilmesi konusu meclise geldi. Tepecik’te yıllardır atıl durumda bulunan bir binanın merkeze dönüştürülebileceğine işaret eden Başkan Batur, “Fiziki olarak her şey belediyemiz tarafından yapılacak. Çocuklarımızı evden alacağız, bireysel eğitimlerini gerçekleştireceğiz ve en önemlisi de onların topluma faydalı hale gelmesi için bu çalışmayı başlatmış olacağız” diye konuştu.
Engeliler Birimi Kuruluyor
Konak Belediyesi Engelliler Birimi kurulması konusu da gündeme getirildi. Birimin belediyenin önemli birimlerinden bir tanesi olacağını belirten Başkan Batur, “Engelli vatandaşlarımız ile belediyemizin arasında köprü kuracağız. Ayrıca ilgili derneklerimiz belediyemize daha kolay, hızlı ulaşılabilmesi de böylece sağlanacak” diye konuştu.
Esnafa Özel Masa
Meclis toplantısında Konak Belediyesi’nde esnaf masası kurulması da gündeme getirildi. Başkan Batur, “Bölgesinde en fazla esnafın olduğu belediye olarak, esnaf masası kurulması çok önemli. Esnaf arkadaşlarımızın işlerinin daha hızla yürümesi ve onların da bizimle hızla temas kurulması noktasında düşünülmüş bir çalışma” dedi.
Bir Birim de STK’lar İçin
Belediye bünyesinde, sivil toplum kuruluşları ve hemşehri dernekleri biriminin kurulması da ele alındı. Batur, birimin sivil toplum örgütleri ile hemşehri derneklerinin belediyeyle ilişkilerini düzenleyeceğini ifade etti.
Her Mahalleye Afet Gönüllüleri
Toplantıda İzmir’in birince dereceden deprem bölgesi olduğuna dikkat çekilerek Meclis Üyesi Hamit Mumcu tarafından verilen önerge de görüşüldü. Başkan Batur, Konak’ta mahalle gönüllüleri projesinin hızla hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi. Narlıdere’de Mahalle afet gönüllüleri oluşumun tamamlandığına dikkat çeken Batur, “Narlıdere’de her mahallede gönüllüleri eğittik ve deprem konteynerlerini de toplanma merkezlerine koyduk. Olası bir afet durumunda, mahallede gönüllü çalışacak kadını, erkeği, genci şeklinde bir organizasyonu tamamladık. Konak’ta da pilot mahalleler seçilerek, hemen bir organizayon yapılması konusunda çalışmalara başlamalıyız. Deprem bir gerçek, her an olabilir. Sadece deprem değil, her türlü felakette mahallerimizdeki gönüllüler hareke geçer. Narlıdere’de konteynerlerin anahtarları, hem muhtarlarımızda hem de mahallerdeki gönüllülerimizin başındaki kişi de var. Konak’ta da böyle bir çalışma yapabiliriz” dedi.
07.06.2019 11:18:00