Belediyelerde Bir Solukta 100 Günün Hikayesi…

Belediye başkanlarının ilk 100 günü, onların göreve başladıkları anda çizmeleri gereken bir yol haritasıdır.

 

 

 

ZAFER KAPLANSOY 

 

 

 

 

 

Belediyelerde

Bir Solukta

100 Günün Hikayesi…

 

 

 

 

 

 

 

31 Mart Yerel Seçimleri’nde seçmen kararını verdi ve tercihini İzmir’de CHP’li Belediye Başkanlarından yana kullandı. Türkiye’de de harita kırmızıya boyandı.

 

 

 

Şimdi söz ve hizmet sırası Belediye Başkanlarında.

 

 

 

 

İlk yüz gün, bir Belediye Başkanının üslubu, iş yapma biçimi geçmiş yönetime göre farkı, heyecanı, kadro bakışı, verdiği sözleri hizmet yoluyla nasıl hayata geçireceğinin aynasıdır.

 

 

 

Bu zaman diliminde attığı her adım, sadece belediyenin olanaklarını değil kentin olanaklarını da halka hizmet noktasında nasıl kullanacağının işaretini verir.

 

 

 

 

Belediye Başkanı, göreve geldiği ilk 100 günde bir yol haritası çizmeli vizyonunu, misyonunu, hedeflerini belirlemeli, vaatleri gerçekleştirmek için strateji oluşturmalı; seçmenin taleplerine beklentilerine cevap verecek planlama yapmalı.

 

 

 

 

İlk 100 gün içerisinde acilen “Fen işleri, temizlik işleri, park ve bahçeler” gibi alanlarda bekleyen sorunları çözmeleri gerekir.

 

 

 

 

Gelecekte kentleri adına büyük sorunlar yaratacak bağımlılıkla mücadele ve mültecilere yönelik projeler geliştirmenin adımını atmak, faydalarına olacaktır.

 

 

 

 

 

 

 

Kısaca belediye başkanlarının ilk 100 günü, onların göreve başladıkları anda çizmeleri gereken bir yol haritasıdır.

 

 

 

Merkezi Hükümetin Tasarruf Genelgesi de yeni göreve gelmenin kadro boyutunda dezavantajı da bu süreçte planlama ya da iş yapmamanın gerekçesi olmamalıdır.

 

 

 

Az önce saydığımız yapılması gerekenleri, acaba kaç belediye başkanı yaptı ve - varsa -bu süreçte yaptığı çalışmaları kamuoyu ile ne zaman paylaşacaklar merak konusu.

 

 

 

Beraber izleyip görelim.

 

 

haberozlem@gmail.com

 

 

 


10.07.2024 18:33:44