BERGAMA’DA MİLLET BAHÇESİ İÇİN HAZİNEDEN TAKAS TEPKİ ÇEKTİ

BERGAMA’DA MİLLET BAHÇESİ İÇİN HAZİNEDEN TAKAS TEPKİ ÇEKTİ

İyi Parti Meclis Üyesi Av.Olgu Altuğ Kemaller; “Millet Bahçesi pazarlığından Bergama Belediyesi zararlı çıkar”

Bergama Belediyesi’nin, mülkiyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı'na ait olan 14 Eylül Stadyumu'na “Millet Bahçesi” yapabilmek için belediyeye ait olan taşınmazları takas yapmasına İyi Parti Meclis Üyesi Av. Olgu Altuğ Kemaller de tepki gösterdi. Kemaller, bakanlıkla yapılan takas işleminde belediyenin zararlı çıktığını ileri sürdü. Kemaller ayrıca; “Halka hizmetten karşılık beklenir mi?” dedi.

Bergama’nın AKP’li belediye başkanı Hakan Koştu, mülkiyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı'na ait olan 14 Eylül Stadyumuna (34 bin 99 metrekare) “Millet Bahçesi” yapabilmek için, içinde önceki dönem belediye yönetimi tarafından yapılan Futbol Akademi Tesisleri ile Erdal Önder Spor Salonu’nun da bulunduğu belediyeye ait 75 bin 450 metrekarelik 6 arsanın takasını gündeme getirdi. Öneri AKP ve MHP’li 18 meclis üyesinin oylarıyla kabul edildi. Duruma İyi Parti Meclis Üyesi Av. Olgu Altuğ Kemaller tepki gösterdi.

ORANTISIZ TAKASTA ÖZ KAYNAKLARIMIZLA YAPILAN TESİSLERİMİZİ VERİYORUZ

Orantısız takas işlemi gerçekleştiğinin altını çizen İyi Parti Meclis Üyesi Olgu Altuğ Kemaller; “Bu projenin yapımı için stadyumun toplam 34 bin küsur metrekare alanına karşılık biz belediye olarak 75 bin metrekare alan veriyoruz. Bu orantısızlığın içinde şu an ki maliyeti 5 milyon lira olan ve belediyemizin öz kaynaklarıyla yapılan Erdal Önder Kapalı Salonu ile maliyeti 7 milyon lirayı bulan FİFA Star 2 belgeli Futbol Akademi tesislerimizi veriyoruz. Bunun yanında verdiğimiz 3 arsa ve Göçbeyli Futbol Sahası da var. Kabaca bu ölçekte bir millet bahçesinin maliyeti 10 milyon lira yapıyor. Biz bu şartlarda bu projenin bedelini belediyenin önceki dönem öz kaynakları ile yapmış olduğu projeler ile ödemiş durumdayız” dedi.

TESİSLER HEBA OLACAK

Yüzlerce Bergamalı çocuğun tesislerden faydalandığını belirten Av. Olgu Altuğ Kemaller; “Olayın diğer boyutu ise Futbol Sahası yıkıldığında ve Bergama Belediyespor profesyonel lige çıktığında futbol akademi sahasını kullanmak zorunda kalacak. Bergamalı çocuklarımızın kullanacağı bir saha kalmayacak. Ayrıca, Bakanlık 2014 Kardeş Şehir Olimpiyatları açılışı için şehir stadyumunun 3 günlük kullanım karşılığında belediyeden 14 bin lira talep etmişti. Belediyenin uhdesinden çıkan bu yerler ileride kullanılmak istendiğinde böyle sorunlar ile karşılaşmak çok olası. Spor Bakanlığı bünyesinde kalan tesislerimiz maalesef sonuçta atıl duruma geliyor. Bakanlığın burada istihdam edecek personeli yok. 14 Eylül stadı için bile spor müdürlüğünün yeterli personeli olmadığından Bergama Belediyesi burada ki çimlerin bakımı için 2 çalışanını görevlendiriyor. Yine Erdal Önder Spor Salonu’nda 4- 5 eğitmen ile 2-3 bakım işleri için görevli personelimiz var. Bakanlık bu şartları sağlayamayacağından tesisler heba olacak” dedi.

YA PROJEYE BAŞLANAMAZSA ESNAF NE OLACAK?

“19 Ekim 2019 tarihinde Mersin’de ki Tevfik Sırrı Gür Stadı yıkıldı. TOKİ bu yere ihale yaptı. Kamu ihale kurumu ise 4734 sayılı yasanın temel ilkeler başlıklı 5, maddesindeki  -İhtiyaçların uygun şartlarla ve zamanında karşılanması ve kaynakların verimli kullanılması- gerekçesiyle ihaleyi iptal etti. Yani ekonomik gerekçelerle bu proje iptal edilip 8 ay bekletildi. Akabinde yeniden ihaleye çıktı. Bergama özelinde de stadın yıkılıp sonra projeye başlanamaması mevzubahis olabilir. Bunun garantisi yok. Bu durumda oradaki 100 küsur esnaf ne olacak?

OTOPARKI NASIL YAPACAK?

“Başkan projeye ortadan başlamayı, dükkânları en son yıkmayı vaat ediyor. Bu durum gelmiş geçmiş tüm inşaat projesi mantığına aykırı ve olamaz. Projede Millet bahçesinin altını kazarak otopark yapmayı öngörüyor. Eğer projeye ortadan başlayacaksa - ki olamaz- o zaman kazmadan otoparkı nasıl yapacak? BerKM' de örneği yaşandı ve orada alta otopark yapılamadı. Çünkü fizibilite çalışmalarında zeminden su çıkıyor”

BAŞKAN’IN PROJE İLE İLGİLİ BİLGİSİ YOK!

“Başkan’ın bile henüz projeyle ilgili bir bilgisi yok. Bunu sorduğumuzda kendisi bize söyledi. Çünkü Bergama Belediyesi’nin projelerinin tamamını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yürütüyor. Buraya nasıl bir proje uygulanacak henüz kimsenin önüne konulmuş değil. Cumhurbaşkanının geldiği güne ilişkin elimizde iki farklı görsel var. Biri haber kanallarında görünen diğeri ise parti binamızdan çektiğimiz görseller. Bence bir hayal kırıklığı söz konusu. Yine de burada verilen vaatlerin gerçekleşmesi ilçemiz için kazanç olur. Bergama bir şey kazanacaksa buna hiçbir şekilde karşı değiliz. Sadece şartların Bergama’nın lehine olması için mücadele ederiz. Millet Bahçesi Projesi’nin şartlarını beğenmiyoruz"

MİLLET BAHÇESİ PROJESİ KARŞILIĞINDA MÜLKİYETİ BELEDİYEYE AİT OLAN;

*Atatürk Mahallesi’nde bulunan 1540 ada 1 parsel 15 bin 112 metrekare Futbol Akademi Tesisi,

*Zafer Mahallesi’nde 1400 ada 6 parselde bulunan 6 bin 127 metre kare Erdal Önder Spor Salonu,

*Atatürk Mahallesi’nde ki 1539 ada 2 parsel 10 dönüm 748 metrekare boş arsa,

*Atatürk Mahallesi’nde ki 1539 ada 3 parsel 7 bin 493 metrekare boş arsa,

*Atatürk Mahallesi’nde ki 1541 ada 1 parsel 25 bin 058 metrekare boş arsa,

*Göçbeyli Mahallesi’nde 79 ada 1 parsel 10 bin 901 metrekare spor tesis alanı boş arsa,

Toplam 75 bin 450 metrekarelik alanın takas edilmesi Bergama Belediye Meclisi toplantısında AKP ve MHP’li 18 meclis üyesinin oylarıyla kabul edilmişti.


21.03.2020 12:30:00