BETONLAŞMAYA SON VERİN…

140 yıllık geçmişli olan Buca Tren Yolu'nda Buca Belediyesi tarafından sürdürülen restorasyon çalışmaları, Buca Tarihime Dokunma Platformu tarafından kent suçu oluşturduğu iddiasıyla protesto edildi.

 

 

 

 

BETONLAŞMAYA SON VERİN…

 

 

 

Buca Tarihime Dokunma Platformu tarafından yapılan basın açıklamasında, Buca Beldiyesi'nce Türkiye’nin ilk demiryolu hatlarından biri olan İzmir-Aydın Demiryolu’na bağlı Buca Demiryolu hattının rayların sökülerek zemini taşla döşenmesine sert tepki gösterildi.

 

 

 

 

 

ÇALIŞMALAR KENT SUÇU

 

 

 

 

Platform üyeleri, çalışmaların kent suçu olduğunu ve bu suçu işleyenlerin hem hukuki hem de tarihi olarak sorumlu olduklarını belirterek, "Çevre düzenlenmesi ve restorasyon adı altında tüm tarihi dokuyu yok etme çalışmalarıyla betona boğmanız; kültürel, tarihi ekoloji varlıklarına karşı kent suçudur. Bu suç ile ilgili tüm yasal yollara başvuracağız" açıklamasında bulundular.

 

 

 

 

"TARİHİ DOKU KORUNSUN,

NOSTALJİK TREN SEFERLERİ OLSUN"

 

 

 

 

Ayrıca Buca Tarihime Dokunma Platformu tarafından yapılan açıklamada, 140 yıllık geçmişi olan demiryolu hattında betonlaşmaya derhal son verilmesi istenerek, "Tarihi doku korunarak nostaljik tren seferleriyle 40 bin metrekare yeşil alanda bisiklet, yürüyüş, gezinti yollarıyla çocuk oyun alanları yapılarak tarihin korunmasını talep ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

 

 

 

 

 

 


13.09.2024 14:14:00