BUCA KAYMAKAMLIĞI ADEM’İ HAYATA GEÇİRİYOR

BUCA KAYMAKAMLIĞI ADEM’İ HAYATA GEÇİRİYOR

Buca Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğünce Buca’da Aile Destek Merkezi kazandırılıyor.

Buca Kaymakamlığı tarafından hayata geçirilen mesleki eğitimler ve sosyal-kültürel etkinliklerle kadınların aile ve ülke ekonomisine katkı sağlaması, sosyal entegrasyonlarının arttırılması ve bu eğitimlerin etkisi ile de başta dezavantajlı ailelerin çocukları olmak üzere mahalle çocukların eğitime devam oranının arttırılması hedefleyen SODAM’dan sonra kadınların psikososyal, mesleki ve kişisel yönden gelişimlerine destek amaçlı, mesleki eğitimin ardından ilgili kurumların verdiği hibe ve kredilerle kendi iş yerini kurabilme imkanı veren ADEM için çalışmalara başladı. Buca Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer kadınlarımıza yönelik kota ve hibe uygulamalarıyla Aile Destek Merkezi (ADEM) projeleri gibi kadınlarımızın ekonomik ve sosyal hayata katılımlarını artırıcı uygulamaları hayata geçirdiklerini bu projeyle kadınlar hem sosyalleşecek hem de üretim yaparak boş zamanlarını değerlendireceklerini söyledi.

Kurslar Düzenleniyor, Seminerler Veriliyor

Çeşitli alanlarda beceri kurslarının yer aldığı ADEM'lerimiz sayesinde kadınlar, meslek edinerek aile bütçelerine katkıda bulunma fırsatı elde ediyor. ADEM'ler kurslara katılan kadınların, mesleki eğitimin ardından ilgili kurumların verdiği hibe ve kredilerle kendi iş yerini açabiliyor.

Kurslarda eğitim gören kadınlar İŞKUR tarafından günlük para veriyor. Bu sayede kursiyer kadınlar aylık gelir elde edebiliyor.

ADEM'lerde sosyal, "kültürel", "mesleki" ve "sportif" olmak üzere 4 başlıkta kurslar düzenleniyor. Kurslarda kadınlar, aile içi iletişim, bebek bakımı, bağlama, gitar, aşçılık, pastacılık, kuaförlük eğitimi alabiliyor, sportif faaliyetlere katılabiliyor.

Bu merkezlerde seminer, konferans, kermes, fuar, gezi, piknik organizasyonları, tiyatro, sinema, film gösterimi, sağlık taraması da gerçekleştiriliyor.


10.09.2024 18:30:00