Ataşehir Mahallesinde 11 bin m2’lik alanda Çevre Eğitim Merkezi ve Atık Getirme Merkezi hizmete açılacak. İlçede yaşayan engelli bireylerin zaman geçirebileceği, kişisel gelişim ve hobi kurslarının yapılacağı bir eğitim merkezi hayata geçirilecek. İzkent Mahallesinde projelendirecek ve içerisinde kütüphane, kafeterya ve internet kafe gibi sosyal kullanım alanlarını barındıracak Emekli Evi, Kaklıç Sanat Akademisinde her yaştan vatandaşa hitap edecek 10 bin kitaplı Abidin Dino adına kütüphane kurulacak.
YEŞİL ALAN 100 BİN METRE KARE ARTACAK
Çiğli Belediyesi Kaklıç Sanat Akademisi, Tamir Kafe projelerini hayata geçecek, tüm mahallelerde belirlenen çıkmaz sokaklar birçok sportif ve sanatsal aktivitenin yapılabileceği şekilde tasarlanacak. “12 ayda 12 park” projemiz kapsamında, her ay bir park hizmete açılacak, 2020 yılında toplam yeşil alan 100 bin metrekare artacak. Çiğli’nin tarihi Kasaplar Meydanının da içinde bulunduğu alanda yenileme çalışmaları, sanat ve spor sokakları yapılacak. Çiğli’den geçen hat üzerinde bisikletçiler için Sasalı hizmet binasında bir misafirhane yapılacak.
“HARMANDALI’NIN İMAR SIKINTISI BİTİYOR VE İMARA AÇILIYOR”
Üç adet taziye evi, Ahmet Taner Kışlalı, Uğur Mumcu ve Atatürk mahallelerinde hizmete açılacak. Harmandalı Sosyal Tesisi, kafeteryası, düğün salonu ve çocuk oyun gruplarıyla kent sakinlerimiz için huzurlu ve keyifli bir yaşam alanı olacak. Harmandalı ile ilgili konuşan Başkan Gümrükçü, “Harmandalı’nı yeni şehir merkezi haline getirmek zorundayız. Harmandalı çalışmalarımızı hızlı bir şekilde sürdüreceğiz. Bu sene Harmandalı’nın imar sıkıntısı bitiyor ve imara açılıyor. Harmandalı imar planı çalışmaları ile Güzeltepe’nin bir bölümünde kentsel dönüşüm çalışmaları tamamlandı, Köyiçi ve Ataşehir Mahallelerinde imar revizyon çalışmalarına başlandı” dedi.
ADLİYE HİZMETİ
Çiğli’de 2020 yılı içinde 130 bin metrekare parke taşı yol kaplaması, 50 bin metrekare parke taşı ve tretuvar kaplaması, 2 bin 400 metrekare beton yol, 1,6 km korkuluk, bin 500 metrekare asfalt yama yapılması planlanıyor. Ayrıca belediyenin 5. katı 2020 yılı içinde adliye binası olarak hizmet verecek. Belediyenin şantiyesinde bulunan alanda belediye serası faaliyete geçecek. Belediye şantiyesinde personelin kullanımı için sosyal tesis yaparak, çalışanların hizmetine sunulacak. Ayrıca Çiğli Ata Sanayi içinde bir AR-GE MERKEZİ KURULACAK
Kameralı zabıtalar
E-belediye, e-imar, e-ruhsat, e-arşiv, mobil Çiğli uygulaması ile 2020 yılında hizmetlerin hızını artırmak için sanal ortamda da hizmet verecek. Belediye zabıtasının denetimlerini daha şeffaf yapabilmesi amacıyla yakada kamera uygulamasını başlatılacak. Tüm pazar yerlerinde tartı noktası bulundurulacak ve pazar arabası olmayan vatandaşlar için market arabaları pazar yerlerine yerleştirilecek. Vatandaşların rahatça belediyeye gelip talep ve isteklerini iletebilecekleri halk masası, belediyenin girişinde projelendirilecek.
ENGELSİZ İŞYERİ
Kent içinde bulunan metruk binalar yıkılırken, yasal olarak kaldırılmasında sakınca bulunmayan hurda araçlar Çiğli İlçe Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle belediye zabıta tarafından kaldırılacak. Belediyenin 2019 yılında 30 bin ton moloz kaldırdığını hatırlatan Başkan Gümrükçü, 2020 yılında 60 bin ton molozun kaldırılmasının planlandığını belirtti. İlçe sınırları içinde ruhsat alan işyerlerinin engelli yurttaşlar için de erişebilirliğini tespit edip, bu işyerlerine “Engelsiz İşyeri” unvanı verilecek. İlçede yeşil bina ruhsatlarını artırmak amacıyla inşaat ruhsat ücretlerinde indirim uygulanacak.
DESTEKLER ARTIYOR
Çiğli mahallelerinde vatandaşlara afet eğitimi verildikten sonra, dileyen vatandaşlara enkazda hafif arama kurtarma eğitimleri verilecek. İş arama ve işe yerleştirme sürecini dijital ortama taşınacak. 2020 yılı içerisinde araç filosuna ambulans, çöp kamyonu, süpürge aracı, arazöz, konteyner yıkama aracı, taziye aracı, yüksek basınçlı buharlı yıkama aracı dahil edilecek. Dar gelirli vatandaşların günlük temel gıda ihtiyaçlarını karşılamalarına destek olmak amacıyla sosyal destek kartı – halk kart uygulaması başlatılacak. Ayrıca 2019 yılında 476 aileye yapılan kırtasiye desteği bin 200 aileye çıkacak. Sıcak yemek yardımı yapılan hane sayısı 471’den 600’e çıkacak.
“AĞAÇ DİKMEYEN NİKAH CÜZDANI ALAMAYACAK”
Başta kadınlar olmak üzere ilçede gereksinim duyan vatandaşların Eşrefpaşa Hastanesi ile imzalanacak protokol çerçevesinde ücretsiz hizmet almasını sağlanacak. Uğur Mumcu Semt Merkezinde sağlık ocağı hizmete açılacak. Ayrıca engelli bireyler için de çeşitli projeler gerçekleştirilecek. Üniversite gençleri için de çorba ikramı ve çamaşırhane hizmetleri verilecek. Çocuklarla ilgili de pek çok farklı alanda projeler gerçekleştirilecek. Nikahı belediyece kıyılan çiftlere kendi fidanlarını dikme şartı getirerek her çiftin bir ağacı olması sağlanacak. Başkan Gümrükçü bu konuyla ilgili, “Ağaç dikmeyen çift bizden nikah cüzdanı alamayacak” dedi.