Sergi 15.12.2023-24.12.2023 tarihleri arasında İzmir Mimarlık Merkezi’nde ziyarete açık olacak.
Sempozyumun ikinci gününde birinci oturum, Prof. Dr. F. Cânâ Bilsel’in oturum başkanlığında Prof. Dr. Meltem Gürel (YÜ Mimarlık Fakültesi)’in “Modernleşme Mekânı Olarak Konak Meydanı”, Prof. Dr. Gökçeçiçek Savaşır (DEÜ Mimarlık Fakültesi) ile Prof. Dr. Zeynep Tuna Ultav (YÜ Mimarlık Fakültesi)’ın “İzmir ve Artalanındaki Turizm Mimarlığında Yüzyıl Ortası Modernizminin İzlerini Sürmek” ve Prof. Dr. Deniz Hasırcı (İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi) ile Prof. Dr. Zeynep Tuna Ultav (YÜ Mimarlık Fakültesi)’ın “Çağdaş İzmir’den Modernizm Dersleri: Türkiye’de Modern İç Mekan-Sanat İşbirliği" başlıklı sunumlarıyla gerçekleştirildi. Mimarlar Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Yelda Tuna konuşmacılara sertifika takdiminde bulundu.
Moderatörlüğünü Prof. Dr. Sıdıka Çetin (SDÜ Mimarlık Fakültesi)’in üstlendiği ikinci oturum Prof. Dr. Didem Akyol Altun (DEÜ Mimarlık Fakültesi)’un “İzmir’den Söke’ye Ziya Nebioğlu Mimarlığında Modernin Yansımaları”, Doç. Dr. F. Nurşen Kul (İYTE Mimarlık Fakültesi)’un “Cumhuriyet’in Eğitim Politikalarının Mekânsal Yansıması: İzmir ve Civarındaki İlkokullar” ve Prof. Dr. Gaye Birol (İDÜ Mimarlık Fakültesi)’un “Balıkesir’de Cumhuriyet Dönemi Mimarlık Mirası ve Küreselleşme Sürecindeki Dönüşümü” başlıklı sunumları ile çalışmaları hakkında detaylı bilgilere yer verdiler.
Üçüncü oturum Prof. Dr. Didem Akyol Altun (DEÜ Mimarlık Fakültesi) oturum başkanlığında Prof. Dr. Gülnur Ballice (YÜ Mimarlık Fakültesi) ile Dr. Öğr. Üyesi Eda Paykoç Özçelik (YÜ Mimarlık Fakültesi)’in “İzmir Apartman Mimarisinde 1950-1980 Evresindeki Modern Yönelimler ve Tasarım-Uygulama Sürecindeki Aktörler” ve Prof. Dr. Sıdıka ÇETİN (SDÜ Mimarlık Fakültesi)’in “1930 Sonrası İzmir ve Artalanındaki Kentlerde Sosyal Konut Uygulamaları” çalışmalarını içeren sunumlarını gerçekleştirdiler.
Sempozyumun son oturumu olan “Tartışma ve Değerlendirme” bölümü Prof. Dr. Emel Kayın ve Prof. Dr. Gökçeçiçek Savaşır (DEÜ Mimarlık Fakültesi) oturum başkanlığında gerçekleşti.
Mimarlar Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı A. Banu Aydın günün ikinci, üçüncü, son oturumlar için konuşmacılara ve sempozyum sonunda ise sempozyum bilimsel koordinatörüne, düzenleme kuruluna, bilimsel danışma kuruluna ve sekreteryasına sertifika takdiminde bulundu.
Üçüncü gününde devam eden sempozyum programı, katılımcılarla İzmir Mimarlık Merkezi’nde yer alan ve gezinin rotasını oluşturan “Modern ve Bellek: Silinen İzler” sergisinin küratörü Prof. Dr. Emel Kayın yürütücülüğünde başladı. Ardından, saha gezisi Prof. Dr. Emel Kayın’ın aktarımları ile zenginleşerek tamamlandı.