Uşak genç çiftçileri bekliyor

Bu yıl kapılarını 9. kez açacak olan Uşak 9.Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı, genç çiftçiler için geleceğin yol haritasını sunacak.

 

 

 

Uşak, tarım ve hayvancılık sektöründe son gelişmelere ev sahipliği yapacak. GL Platform Fuarcılık tarafından düzenlenen Uşak 9. Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı, 19-22 Eylül tarihleri arasında Uşak Karakıran Mahallesi Kemal Öz Çok Amaçlı Kapalı Fuar Alanı'nda gerçekleştirilecek.

 

 

 

 

 

 

 

 

UŞAK'TA 32 BİN ÇİFTÇİ VAR 

 

 

 

 


 
Uşak İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Yılmaz, tarım ve hayvancılık sektöründeki yeniliklerin takip edilmesinin büyük önem taşıdığını söyledi.

 

 

 

 

 

Yılmaz, "Sektörün temsilcileri olarak, her yıl olduğu gibi bu yıl da fuara tam destek veriyoruz. Uşak'ta tarım ve hayvancılıkla uğraşan 32 bin çiftçimiz var. Üreticilerimiz, bu fuar sayesinde en yeni teknolojileri görme ve bilgi edinme imkânına sahip oluyor. Tarım ve hayvancılık, sadece bugünün değil, geleceğin de mesleği. Tarımın sürdürülebilir bir geleceği olması için çiftçilerin yaşlanmasının önüne geçmemiz gerekiyor” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

SEKTÖR İÇİN YOL GÖSTERİCİ BİR PLATFORM

 

 

 

 


 
Yılmaz, bunu başarmanın tek yolunun ise gençlerin tarıma olan ilgisini artırmaktan geçtiğini belirtti. Yılmaz “Bu çerçevede hem sektörümüzün hem de gençlerin geleceği için yön gösterici bir platform olan bu fuarı büyük bir önemle destekliyoruz" diye konuştu.

 

 

 

 

Yılmaz, ayrıca bu fuarın sadece teknolojiye erişim sağlamakla kalmayıp, çiftçilerin birbirleriyle etkileşim kurmasına da olanak tanıdığını belirerek "Bu etkileşim, sektörde inovasyonu teşvik ederek tarımda verimliliği ve sürdürülebilirliği artırıyor. Genç çiftçilerimizin bu tür etkinliklere katılarak tarımda yenilikçi fikirler ve modern teknikler öğrenmeleri, tarımın geleceği için kritik önemde" dedi.

 

 

 

 


13.09.2024 11:15:24