YEREL YÖNETİMLERHaber Girişi : 15 Mart 2018 17:09

Başkan Uyar: Urla Türkiye ve dünyadaki durumunu ve gelişmeleri anlattı.

Başkan Uyar: Urla Türkiye ve dünyadaki durumunu ve gelişmeleri anlattı.
Şanlıurfa’da düzenlenen “Sürdürülebilir Turizm ve Yerel Kalkınma” toplantısında Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, sektör temsilcileri ve yerel yöneticilere “Gastronomi Turizmi”nin Urla Türkiye ve dünyadaki durumunu ve gelişmeleri anlattı.

Başkan Uyar:  “Gastronomi Turizmi’ne yönelmeliyiz”

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler, Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) Sürdürülebilir Turizm ve Yerel Kalkınma Forumu tarafından Şanlıurfa’da düzenlenen “Sürdürülebilir Turizm ve Yerel Kalkınma” toplantısında Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, sektör temsilcileri ve yerel yöneticilere “Gastronomi Turizmi”nin Urla Türkiye ve dünyadaki durumunu ve gelişmeleri anlattı.

Şanlıurfa Eyyübiye Belediyesi ev sahipliğinde yapılan toplantıya Vali Vekili Tarık Açıkgöz, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, UCLG-MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman, 12 ülkeden çok sayıda davetli ve turizm özel sektör temsilcileri katıldı. Oturumlarda İnanç Turizmi, Sürdürülebilir Turizm, Dirençli Ekonomi, Gastronomi Turizmi, Jeotermal Turizmi, Kültür Turizmi ve Doğa Turizmi konuları ele alındı.

Uygarlıklarla gelen üstünlük

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, gastronominin gastronominin tarım, ziraat, ekonomi, aşçılık, gıda bilimi, tarih, antropoloji gibi birçok sosyal bilimden etkilenen bir alan olduğuna işaret etti. Başkan Uyar, Urla’da turizmi çeşitlendirme anlamında başlattıkları çalışmaları anlatırken, bölgenin tarımsal üretim üstünlüklerinin yanısıra, birçok uygarlığa beşiklik ettiğini, bu nedenle de zengin bir kültüre sahip olduğunu hatırlattı. Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, halen Urla Uluslararası Enginar Festivali, Mart Mart Dokuzu Ot Festivali, Urla Geleneksel Bağ Bozumu Şenliği, Barbaros Oyuk Festivali, Gülbahçe Arnavut Böreği Festivali, Nohutalan Kavun Festivali, Yerel Tohum Takas Etkinliği ile Dünya Zeytin Günü etkinliğinin Urla’da düzenlendiğini ve yerel yönetim olarak destek verdiklerini kaydetti. Urla’da ürünlerin coğrafi işaretlemesi hakkında da bilgiler veren Başkan Uyar, bunların arasında enginar, hurma zeytin, çalkama, katmer ve kınalı bamyanın yeraldığını konuklara aktardı.

Turizmdeki payı büyüyor

Türsab raporlarına göre turizmimizde en büyük payın yeme içme alanında yüzde 25’ler düzeyi ile olduğunu da hatırlatan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, dünyada da gastronomi turizminin giderek yükseldiğine işaret etti. Başkan Uyar, Urla’nın son dönemde bu alandaki paylarını yükselttiğini de vurgularken, “Yaptığımız festivalleri bizler tamamen bir ekonomik eylem olarak ele alıyoruz. Festival denilince akla eğlence gelse de bizim çalışmalarımızdaki yeri farklı. Bu çabalarımız ile köylerimize ve Urla merkezimize büyük hareketlilik sağladık. Hem tarımsal üretim artıyor hem de şehir bundan farklı biçimlerde gelir sağlıyor” dedi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.