EKONOMİHaber Girişi : 08 Ekim 2021 10:30

EGSD’den İzmir Model Fabrika’ya ziyaret

EGSD’den İzmir Model Fabrika’ya ziyaret

EGSD’den İzmir Model Fabrika’ya ziyaret

Giyim sanayicileri İzmir Model Fabrika’yı inceledi

Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Ertuğrul ve beraberindeki heyet İzmir Model Fabrika’ya ziyaret gerçekleştirerek fabrikada yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. İzmir Model Fabrika direktörü Osman Arslan’ın tanıtım sunumunun ardından EGSD heyeti Model Fabrika’yı gezerek detaylı bilgi edindi.  

 

EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Ertuğrul, İzmir Model Fabrika’nın T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Odası, İzmir Ekonomi Üniversitesi ve UNDP iş birliği çerçevesinde oluşturulan çok değerli bir girişim olduğunu ifade ederek bu ziyaret ile fabrikada yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldıklarını ifade etti.

 

Ertuğrul, “Dijital ve yeşil dönüşüm küresel gündemin merkezine taşınmıştır. Avrupa Yeşil Mutabakatı ve TC. Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan “Yeşil Mutabakat Eylem Planı” atılması gereken adımları belirlemiştir. İzmir Model Fabrika’nın başta KOBİ’ler olmak üzere, imalat sanayinde faaliyet gösteren işletmelerin verimliliklerine katkıda bulunmak için kuruldu. İzmir Model Fabrika örnek bir girişim. Biz de EGSD olarak burada yürütülen çalışmaları yakından incelemek istedik” dedi.

 

Hedef Endüstri 4.0

 

İzmir Model Fabrika Direktörü Osman Arslan ise yaptığı sunumda Model Fabrika’nın işletmeler için sunduğu hizmetleri anlattı. Arslan, “İşletmelerdeki verimlilik sorunlarını çözmeye, Endüstri 4.0’a geçişinize ve dijital dönüşüm sürecinizi kurgulamaya talibiz” dedi. Uygulamalı Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezi olan Model Fabrika’da Yalın üretim ve verimlilik başta olmak üzere firmalara girişimcilik, kurumsallaşma, süreç inovasyonu konularında rehberlik ederek rekabet güçlerini artırarak şirketleri Endüstri 4.0’a hazırladıklarını ifade eden Arslan, “Temel amaç, yalın üretim teknikleri ile firmaları donatmak ve bu teknikler ile israftan tümüyle arınmış işletmeler oluşturmaktır. Bu bir otomasyon değil bu bir dijital dönüşümdür. Bu sistem ile müşteri talebinden müşteriye mal teslimine kadar olan süreç yalınlaştırılarak verimlilik artırılmaktadır. Bu süreç sonrasında dijital dönüşüme yatırım yapmak gerçekçidir” diye konuştu.

Model fabrika yaklaşımı, sadece sınıf eğitimleri içeren geleneksel kapasite geliştirme programlarından ve danışmanlık hizmetlerinden oluşmadığını söyleyen Arslan, “Model fabrika programına katılan işletmeler bizzat kendi sahalarında verimlilik artırma uygulamalarının (öğren dönüş) yapılması ile fark yaratıyorlar” dedi.