ÇEVRE & SAĞLIKHaber Girişi : 19 Haziran 2024 09:30

Hayat kurtaranların Onur madalyası Kan damlacıkları

Hayat kurtaranların Onur madalyası Kan damlacıkları
Türk Kızılay Kadın İzmir üyelerinin kendi elleri ile yaptıkları “Kan Damlacıkları Anahtarları”, hayat veren gönüllü kan bağışçılarına teslim edilmek üzere Türk Kızılay Ege Bölge Kan Merkezi’ne teslim edildi.

 

 

Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü kapsamında, Türk Kızılay İzmir İl Başkanı Kerem Fahri Baykalmış ile Türk Kızılay Kadın İzmir Başkanı Gonca Aslan ve yönetim kurulu, Türk Kızılay Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Barış Dolaş’ı ziyaret etti.

 

 

 

 

Türk Kızılay Kadın İzmir üyeleri tarafından yapılan ele emeği-göz nuru “Kan Damlacıkları Anahtarlıkları”, “Candan Bağlıyız” kampanyası ile gönüllü kan bağışında bulunanlara verilmek üzere teslim edildi.

 

 

 


 
Türk Kızılay Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Barış Dolaş, Kızılay Kadın İzmir Başkanı Gonca Aslan ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti. Dr. Dolaş, Türkiye’nin her yıl yaklaşık 3 milyon ünite kan bağışına ihtiyaç duyduğuna dikkat çekerek “Birbirimize Candan Bağlıyız diyerek bağışlayacağınız kan ile hayata tutunmaya çalışan belki bir bebeğin belki de bir annenin yanında olabilirsiniz” dedi.

 

 

 


 
BİR BAĞIŞ İLE 3 HAYAT KURTARIN

 

 

 

 

Kızılay Kadın İzmir Başkanı Gonca Aslan da “Kan Damlacıkları Anahtarlıklarının” gönüllü bağışçıların onur madalyası olduğunu ifade ederek “Unutmayalım, bir ünite kan üç kişinin hayatını kurtarıyor. Bu yüzden 'Birbirimize candan bağlıyız' diyoruz ve vatandaşlarımızı düzenli kan bağışçısı olmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

 

 

 

 

Türk Kızılay İzmir İl Başkanı Kerem Fahri Baykalmış ise Kızılay Kadın’ın kuruluşundan bu yana insani yardım ve afet yaralarını sarmak için büyüt çaba gösterdiğini söyledi. Baykalmış “Kızılay Kadın İzmir, yardımlaşma duygusunu pekiştirmeye, mazlum ve mağdurların yanında olmaya, sosyal projeler ile farkındalık oluşturmaya devam edecek. Bir kan bağışı ile 3 hayatı birden kurtaran isimsiz kahramanlarımıza teslim edilecek anahtarlıklar ise bizim candan teşekkürlerimizi ifade ediyor. Tüm İzmir’i iyiliğin en güzelinde, kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz” dedi.