Bilim Kahramanları Derneği tarafından düzenlenen First Lego League Jr. - 4. Türkiye Fuarları etkinliğine katılan 6-10 yaş arası çocuklar oyun legolarıyla Suyun Macerası temalı projelerini sundular.
Minik Bilim Kahramanları
Hepsi şampiyon!
Bilim Kahramanları Derneği tarafından düzenlenen First Lego League Jr. - 4. Türkiye Fuarları etkinliğine katılan 6-10 yaş arası çocuklar oyun legolarıyla Suyun Macerası temalı projelerini sundular. Minik bilim kahramanlarının hepsi şampiyon ilan edildi.
Türkiyede Bilim Kahramanları Derneği tarafından Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor adıyla 2014 yılından beri düzenlenen etkinliğin bu yılki etaplarından biri fuarizmirde gerçekleşti. Etkinlikte 6 - 10 yaş arası çocuklardan oluşan 20 takım yer aldı. First Lego League Jr. (FLL Jr.) - 4. Türkiye Fuarlarında çocuklar mekanik lego setlerini kullanarak Suyun Macerası adlı temaya uygun tasarladıkları modeller ile birlikte yaratıcı çözüm önerileriyle etkinliğe katıldılar.
Fuara katılan çocuklar bu yılki tema kapsamında suyun nereden geldiği, kendilerine nasıl ulaştığı, temiz olup olmadığı, suyu akıllıca kullanmanın neden önemli olduğu gibi sorulara çözüm aradılar. Suyun yolculuğunun bir bölümünü iyileştirmek için kendi çözümlerini hareketli bir lego modeli üzerinden tasarlayan çocuklar, projelerini paylaştılar. Etkinlikte derecelendirme yapılmadı, tüm takımlara katılımlarından dolayı çeşitli dallarda madalya ve kupaları verildi.
Hem çalıştılar hem eğlendiler
Çocuklar Fuar İzmir D Holünde oluşturulan alanda çeşitli oyunlar oynayıp resim yapma imkanı da buldular. Gönüllerince eğlenen çocuklar, müzikler eşliğinde dans ettiler. Türkiyede 24 Mart 12 Mayıs 2018 tarihleri arasında 10 farklı kentte düzenlenecek 24 fuar sonunda toplam 380 takım bir araya gelecek. Dünyanın en büyük çocuk organizasyonlarından biri olan, her yıl yeni ve heyecan verici bir konu, eğlenceli ve yaratıcı çözümlerle dikkat çeken First Lego League Jr. bugüne kadar 41 ülkeden 68 bin çocuğu buluşturdu.
21. yüzyıl becerilerini kazanıyorlar
Bilim Kahramanları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Fatma Bezek Habip, Erken yaştan itibaren bilim ve mühendislik alanına ilgilerini çekmek için yapılan bir etkinlik bu. Bilimsel düşünme süreçlerini görmelerini sağlıyoruz. O yılın temasıyla ilgili araştırma yapıyorlar, detaylı öğrenim kazanıyorlar. Çocuklar kendileri yaşayarak öğrendiklerinde unutmuyorlar, kalıcı bir öğrenme oluyor. Okul ortamları da buna doğru gidecek. Çocukların bilgiye değil, bilgiyi nasıl kullanacaklarını öğrenmeye ihtiyaçları var. Bu yıl su ile ilgili inanılmaz araştırmalar yapmışlar. Çok yaratıcı projeler yapıyorlar. Bu tür etkinlikler 21. yüzyıl becerileri denilen becerilerin kazanılmasında çok etkili oluyor diye konuştu.