YEREL YÖNETİMLERHaber Girişi : 16 Temmuz 2024 20:43

Karavan parkı sorununa kalıcı çözüm, İnciraltı'na Karavan Park

Karavan parkı sorununa kalıcı çözüm, İnciraltı'na Karavan Park
Buca’da kimin işlettiği belli olmayan Kaçak Karavan Park için zorunlu adres netleşti! İzmir Büyükşehir Belediyesi, İnciraltı Terminali içinde oluşturulan tekne ve karavan parkı alanını önümüzdeki günlerde hizmete açacak.

 

 

 

 

 

BİZİM BUCA GAZETESİ  - HABER TAKİP - 

 

 

 

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, karavanların oluşturduğu park sorununu çözmek, karavan sahiplerinin güvenli ve konforlu konaklamalarını sağlamak için çalışmalarını sürdürüyor. 

 

 

 

 

 

 

İnciraltı ve Karşıkaya’da toplam 453 karavan tahliye edilirken yeni karavan park alanları da hizmete giriyor.

 

 

 

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Ulaşım Projeleri Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje kapsamında şehir merkezinde hem doğasıyla İzmirlilerin hem de turistlerin ilgi odağı olan İnciraltı’nda tekne ve karavan park alanı oluşturuldu.

 

 

 

 

 

64 TEKNE, 93 KARAVAN PARKI

 

 

 


İnciraltı Terminal alanı içinde yapım çalışmaları büyük ölçüde tamamlanan park alanı önümüzdeki günlerde hizmete girecek.

 

 

 

 

 

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki İZELMAN AŞ tarafından işletilecek park alanı 64 tekne, 93 karavan kapasiteli olacak. 

 

 

 

 

Buca'da şu anda park halinde bulunan ve kimin işlettiği belli olmayan ve birilerince buradan sağlanan varsa kazanca göz yumulan Kaçak Karavan Park'taki karavanların, Vergi Dairesi Pazaryeri'nin yamacındaki işgal ettikleri Otopark alanından tahliyesi de zorunlu hale gelecek.

 

 

 

 

 

Zaten Şirinyer Pazarı'nın üç pazar boyunca üst üste açılmaması ve yeni yer ile ilgili pazar tezgahlarının yerli yerine oturması zaman alacağından yoğunluğu artan Vergi Dairesi Pazaryeri'nde karavanların işgal ettiği alanın büyüklüğünden pazara gelen yurttaşların araçlarını Adnan Kahveci Caddesi'ne park etmeleri, trafiği aksatmış ve kaosa neden olmuştu. 

 

 

 

 

 

Büyükşehir Belediyesinin Karavan Parkı'nın kurulmasıyla Buca'daki Kaçak Karavan Park'ın Büyükşehir ya da Buca Belediyesi Zabıtasınca yasal park alanına gönderilip gönderilemeyceği çevre sakinlerince de merak ediliyor. 

 

 

 

 

Daha önce haber verdiğimiz Kaçak Karavan Park ile ilgili hiçbir yerel kurumdan açıklama yapılmaması dikkat çekiciydi.

 

 

 

 

Eğer buradaki alandan karavanlar tahliye edilmezse, bu kaçak alandan nemalanan kişilerin kimler olduğu ve arkalarında hangi siyasi güçlerin de olduğu yeni bir tartışma konusu olacak.