POLİTİKAHaber Girişi : 15 Haziran 2024 22:00

Narlıdere'nin Eli Kolu 'Uzun' Başkanı, Buca İmar Rantı Ricasında 'Duman' Oldu

Narlıdere'nin Eli Kolu 'Uzun' Başkanı, Buca İmar Rantı Ricasında 'Duman' Oldu
Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun, www.erhangulenc.com sitesinde yer alan habere göre, Buca'da akraba arsalarında 2-3 milyarlık rant getirecek imar planı düzenlemesinde ricacılığı Bucalı mevkidaşı Görkem Duman'a takıldı, düzenleme talebi ret yedi

 

 

 

İzmir'de siyasi kulislere ve Ankara'!da CHP Genel Merkezi'ne bomba gibi düşen habere göre, Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun'un, soyadı gibi 'uzun' elini kolunu, iddialara göre başkanlık makamını da kullanarak yakınlarının akrabalarının arazileri için 'ranta dönüştürme ısrarı' veto yedi. 

 

 

 

 

 

 

 

Buca siyasetinin önemli isimleriyle sıcak ilişkileri de olduğu bilinen Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun'un Buca Belediyesi İmar Komisyonu'na gelen talebinde, Buca Belediye Başkanı Görkem Duman'dan yana ısrarla aracı olma girişimleri de sökmedi.

 

 

 

 

 

Mesleği gereği imar konularına da hakim olan, seçim tanıtım kampanyasında "Yeni Buca'nın Mimarı" sloganını kullanan Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, Başkan Erman Uzun yakınları yararına emsalde açıklanamayacak rant yaratma tercihini değil, Bucalının hukukunu korumayı tercih etti. 

 

 

 

 

Erman Uzun'un 'uzun eli kolu' bizzat Buca'da, Başkan Görkem Duman ve Komisyon üyesi Meclis Üyelerinin iradesiyle deyim yerindeyse kökünden 'kesildi.

 

 

 

İşte kentin ve CHP Genel Merkezi ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in de gündemine gelen o haber:

 

 

 

 

 

https://www.erhangulenc.com/buca-da-milyarlik-rant-girisiminde-muthis-iddia-chp-li-baskan-chp-li-baskana-ricaci-oldu-ama-plan-veto-yedi/329/

 

 

 

 

BUCA'DA MİLYARLIK RANT GİRİŞİMİNDE MÜTHİŞ İDDİA…

 

 

 

CHP'Lİ BAŞKAN, CHP'Lİ BAŞKANA RİCACI OLDU AMA PLAN VETO YEDİ

 

 

 

 

İzmir’in Buca İlçesi’nde Dokuz Eylül Üniversitesi’nin Tınaztepe Kampus Alanı’nın olduğu bölgede yer alan ve üniversite hizmet alanı olarak gözüken bölge ile ilgili yapılmak istenen imar planı düzenlemesi Buca Belediyesi İmar Komisyonu’na takıldı. Şahıs ve şirketlere ait arsaların bulunduğu söz konusu alanda imar plan notu değişikliği yapılarak ileride konuta da dönüştürülebileceği belirtilen 1+0 veya 1+1 ofisler yapılmasına olanak sağlanacaktı.

 

 

 

 

“CHP’Li UZUN, DUMAN’DAN RİCACI OLDU”

 

 

 

Kulislerde, 2-3 milyar liralık bir emlak rantı yaratacağı öne sürülen düzenlemenin kabul edilmesi için Narlıdere Belediyesi’nin CHP’li Başkanı Erman Uzun’un da devreye girdiği iddiaları konuşuluyor. Uzun’un yakınlarının da bölgede önemli büyüklükte arsaları bulunduğu kaydedilirken Narlıdere Belediye Başkanı’nın bu iş için CHP’li Buca Belediye Başkanı Görkem Duman’a ricacı olduğu öne sürülüyor. Ancak, Uzun’un düzenlemenin veto yediği kaydediliyor.

 

 

 

 

 

OFİS YAPILMASININ ÖNÜ AÇILMAK İSTENDİ

 

 

 

 

 

Edinilen bilgiye göre, sözkonusu düzenlemenin yapılmak istendiği üniversite hizmet alanındaki arsalara ancak öğrenci yurdu gibi yapılar inşa edilebiliyor. İmar plan notlarında yapılacak değişiklikle burada Tınaztepe Kampusü’nde yer alan teknokente paralel olarak burada araştırma şirketlerinin kullanımı için 1+0 ve 1+1 ofislerin inşa edilebilmesinin önü açılmak isteniyordu.

 

 

 

 

Bu ofislerin ileride belediyede ruhsat aşamasında ‘konuta’ çevrilebilmesinin de bu düzenleme ile önünün açılabileceği belirtiliyordu. Ortaya çıkacak emlak değer artışının da en az 2-3 milyar lirayı bulacağı ifade ediliyordu. İddiaya göre, buradaki imar planı için Narlıdere Belediye Başkanı Uzun’un akrabaları diğer arsa sahiplerini de yönlendiriyordu.

 

 

 

 

 

“ÇEVRESİNDEKİ EMSALE UYMUYORDU”

 

 

 

 

 

www.erhangulenc.com’un görüştüğü belediye yetkilileri, bu düzenlemenin ilk olarak geçtiğimiz dönem gündeme geldiğini ve bu çerçevede komisyonlara havale edildiğini ifade etti.

 

 

 

 

Burada yapılmak istenen imar düzenlemesinin çevresindeki ‘emsal oranına’ uymadığını ve üniversiteden bu düzenleme ile ilgili beklenen yazıların henüz gelmemesi nedeniyle komisyondan ret kararı çıktığını belirten yetkililer, “Düzenleme henüz mecliste oylanmadı.

 

 

 

 

Şu anda üniversiteden görüş bekliyoruz. Gelecek görüşe göre imar plan mevzuatına ne şekilde uygunsa o şekilde düzenleme yapılacak” diye konuştu.

 

 

 

 

ERMAN UZUN TELEFONLARA YANIT VERMEKTEN KAÇTI

 

 

 

 

 

Yine www.erhangulenc.com’un aradığı Erman Uzun ise, telefonunu açmadı ve dönüş yapmadı.