EKONOMİHaber Girişi : 27 Ağustos 2024 12:30

Norm Holding’in Önceliği İş Hayatında Fırsat Eşitliği

Norm Holding’in Önceliği İş Hayatında Fırsat Eşitliği
Norm Holding İnsan Kaynakları Direktörü Filiz Ergin, sürdürülebilirlik hedefleri arasında iş hayatında fırsat eşitliğinin en öncelikli konulardan biri olduğunu açıklayarak, 422 olan kadın çalışan sayısını artırmayı hedeflediklerini söyledi.

 

Toplam çalışan sayısının 4 bin 116 olduğunu açıklayan Norm Holding İnsan Kaynakları Direktörü Filiz Ergin, “Kadın çalışan sayımız 422. Bu sayının içinde 38 kadın çalışanımız yönetsel rollerde görev yapıyor. Sürdürülebilirlik hedeflerimiz arasında fırsat eşitliği en öncelikli konularımızdan biri. Herkesin aynı haklara, fırsatlara ve değerlere sahip olduğu bir ortamın oluşturulmasına öncülük eden toplumsal cinsiyet eşitliği yaklaşımı çerçevesinde hareket ediyoruz. Çalışma arkadaşlarımızın iş gücüne eşit katılımını önemsiyor; kadınların iş hayatına katılmasına katkı sağlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Norm Holding ve bağlı şirketlerimizde, her düzeyde kadın çalışan oranını artırmak öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor” dedi.

 

 

 

 

 

"Kadınların iş yaşamında daha fazla yer almasını teşvik ediyoruz"

 

 

 

 

 

Çalışanlarıyla temas ettikleri her alanda eşitlik ilkesini gözettiklerini de sözlerine ekleyen Ergin, “Fırsat eşitliğini, çeşitliliği ve kapsayıcılığı merkezde tutan bir çalışma ortamı yaratmayı hedefliyoruz. İşe alım ve diğer iş yapış süreçlerimizde yaş, cinsiyet, ırk, din, dil, etnik köken, cinsel yönelim, inanç veya engellilik gibi faktörler temelinde ayrımcılık yapmama ilkesine sıkı sıkıya bağlıyız. UN Global Compact üyesi olarak, etik ilkelerimiz doğrultusunda hareket ediyor ve çalışanlarımızın haklarını korumayı ve güvenli bir çalışma ortamı sağlamayı taahhüt ediyoruz. Özellikle kadınlar ve gençler arasında kariyer yolculuklarında karşılaşabilecekleri zorlukları ortadan kaldırmayı, herkesin eşit haklara sahip olduğu bir ortamda kariyer gelişimini desteklemeyi amaçlıyoruz. Toplumsal cinsiyet eşitliğini desteklemek için, iş hayatında eşit fırsatlar sunarak kadınların iş yaşamında ve yönetim kademelerinde daha fazla yer almasını teşvik ediyoruz.

 

 

 

 

 

"Farklı projelerde sorumluluk alma olanakları sunuyoruz"

 

 

 

 

 

Fırsat eşitliğini desteklemek amacıyla Norm’lu babaların yeni doğan çocuklarının daha fazla yanında olması, bebeğin bakım ve gelişiminde aktif rol alabilmesi ve ebeveynlik sorumluluğunu paylaşabilmesi için “Yasal Babalık İzni”ne ilave ederek 10 günlük izin uygulamasını hayata geçirdik. Şirket içerisinde farkındalık yaratmak amacıyla eşitlik, çeşitlilik ve kapsayıcılığı konu alan seminerler ve eğitim programları düzenliyoruz. Kadınların iş dünyasında ve yönetim kademelerinde daha fazla yer almasını sağlamak, mesleki yükselişlerini desteklemek amacıyla mentorluk programları ve liderlik eğitimleri düzenliyor; farklı projelerde sorumluluk alma olanakları sunuyoruz.

 

 

 

 

 

"İşimize ve topluma daha fazla değer katmaktan mutluluk duyuyoruz"

 

 

 

 

 

İzmir Konak Belediyesi ve EBSO iş birliğiyle “Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençlere Yönelik İşgücü Piyasası Destek Programı” NEETPro’ya şirketlerimizden Norm Tooling ile dahil olduk. Proje kapsamında özellikle üretim alanında kadın çalışma arkadaşlarımızın sayısının artmasıyla, işimize ve topluma daha fazla değer katmaktan mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

 

 

 

 

 

Norm Holding Hakkında:

 

 

 

 

Norm Holding 1973 yılında başlayan yolculuğunu, bugün dünya ile rekabet eden, kaliteden ödün vermeyerek gelişen, teknoloji ile üreten, başarılar ve ödüllerle dolu bir vizyona dönüştürdü.

 

 

 

 

Lokomotif gücü olan bağlantı elemanları sektöründe; üretim kapasitesi, kalitesi ve değerleri üzerine inşa ettiği yenilikçi insan kaynakları perspektifiyle ve her geçen yıl geliştirdiği teknolojisiyle Türkiye’nin lider kuruluşu olmayı başardı.

 

 

 

 

Norm Holding 4.200’ün üzerinde çalışanı, 24 şirketi, 20 üretim, 15 satış ve lojistik merkezi ile bağlantı elemanları, pazarlama ve ticaret, teknoloji, eklemeli imalat, kalıp ve sac şekillendirme, talaşlı imalat, kimya, makine ve otomasyon, sıcak dövme, tarım ve gıda alanlarındaki faaliyetlerine her geçen gün büyüyerek devam ediyor.