POLİTİKAHaber Girişi : 14 Eylül 2023 10:11

"O kongreyi yaptırtmam"

 

Cumartesi günü gerçekleştirilecek Cumhuriyet Halk Partisi'nde, bu Cumartesi İzmir İl Kongresinde üç aday yarışacak.

 

Mevcut İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Eski Konak İlçe Başkanları Mehmet Şakir Başak ve Aytekin Tunus aday. Bu isimler ilçe turları yaparken, projelerini ve nasıl bir İl başkanı olacaklarını delegelerle paylaşıyor.

 

 

CHP Buca İlçe Başkanlığını ziyaret eden adaylardan notlar şu şekilde: .

 

 

ASLANOĞLU: HEDEFİMİZ 30'DA 30

 

 

Şenol Aslanoğlu, ziyaretinde sekiz aylık çalışmalarını anlatırken, "Ülkemizi derinden sarsan Deprem ve iki seçim yaşadık. Kongre sonrasında tüm enerjimizi Yerel seçim çalışmalarına harcayacağız" dedi.

 

Aslanoğlu, "İzmir’de hedefimiz 30'da 30. Kongrede seçim yönteminin son kararını delege verecek. Kongre kararına hepimiz saygılı olmalıyız" diye konuştu.

 

 

TECRÜBE VE LİYAKATA İNANARAK...

 

 

Aytekin Tunus ise "Partiye verdiğim 25 yıllık emek ve liyakatıma ve tecrübeme inandığım için aday oldum. Cumhuriyet Halk Partisi küskün yılgın ve kırgın seçmeni tekrar kazandıracağını ve partinin yol ayrımında olduğunu böyle giderse önümüzdeki Yerel seçimlerde birçok ilçede hayal kırıklığı yaşayacaklarını vurgulayarak  Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nin devamı olan savaş meydanlarında kurulan partimiz için yeniden bir Kurtuluş savaşı vermeliyiz Cumhuriyetin ve Atatürk ilkelerinin, kazanımlarının sürmesi için çok çalışmalıyız önce Yerel iktidarımızı sürdürme başarısını daha sonra hedefimiz Genelde iktidar olmak için çalışmalıyız" dedi.

 

 

Bu inanç ve kararlılıkla örgüte güvendiğini söyleyen Tunus, Karşıyaka’da Belediye baskısı ve Çiğli’de ilçe başkanının tutumunun şık olmadığını; bu tutumdakilerin demokratik ve adil yöneticilikleri konusunda şüphe uyandırdığını dile getirdi.

 

 

KARARLI VE MÜCADELECİ...

 

 

İl delegeleriyle son toplantıyı yapan Mehmet Şakir Başak ise, 25 yıllık çalışmalarını Konak İlçe Başkanlığında yaptıklarını anlattı. "Partimizin içinde bulunduğu durumdan ancak inançlı, kararlı ve mücadeleci bir İl Başkanı ve Yönetim Kurulu ile başarı yakalanacaktır" dedi. 

 

Başak, şu çağrıda bulundu:

 

"Mevcut yönetim koltuklara oturttuklarımızdan aldıkları güçle, özellikle Karabağlar ve Bayraklı delegelerini salona erken getirterek kimsenin olmadığı bir ortamda blok liste oylamasını oylatıp istedikleri gibi yönetim oluşturmak istiyorlar. Tüm delegelere sesleniyorum kongre salonuna erken gidin ve bu ayıba engel olun."  

 

Başak, kongre salonuna üyeleri sokmayarak aday olmalarına engel olmak için her türlü entrika yapacaklarını belirterek, "Eğer orada ayak oyunlarıyla blok listeyi geçirsinler, ben Mehmet Şakir Başak olarak her şeyi göze alır o kongreyi yaptırtmam" dedi.