KÜLTÜR-SANATDüzenleme Tarihi : 28 Eylül 2020 11:30Haber Girişi : 28 Eylül 2020 12:16

Şubadap Çocuk’tan yeni albüm “Hey Buraya Baksanıza”

Şubadap Çocuk’tan yeni albüm “Hey Buraya Baksanıza”

ŞubadapÇocuk’tan yeni albüm “Hey Buraya Baksanıza”

Çocukların, Çekirdeksiz Domates, Özgürlük, Dino, Fasa Fiso gibi şarkılarıyla tanıdığı ve sevdiği müzik grubu Şubadap Çocuk, yeni albümü ‘Hey Buraya Baksanıza’yı yayınladı.

Sosyal medyada tüm dinleme platformlarından dinlenebilen albüm, 6 şarkıdan oluşuyor: ‘Emek Demek Ne Demek?’, ‘Bisiklet’, ‘Bir Arkadaşım Var’, ‘Ne Fark Eder Ki?’, ‘Bana Bir Masal Oku’ ve ‘Dev Masalı’.

ALTINCI ALBÜM

2013 yılından bugüne çalışmalarını İzmir’de sürdüren Şubadap Çocuk ekibi, çocuklarla müzik çalışmaları da yapıyor. Albümlerdeki şarkılar da bu çalışmalara katılan çocuklar tarafından seslendiriliyor. ‘Hey Buraya Baksanıza’ albümü, Şubadap Çocuk ekibinin 6. albümü.

Her albümünde toplumsal konulara değinen çocuk şarkıları yayınlayan ekip; doğa, barış, birlik, bilimsel düşünme, sorgulama, emek, özgürlük, çocuk hakları, akran zorbalığı gibi toplumsal konularda çocuk şarkıları yapıyor ve çocuk şarkıları konserleri düzenleyerek bu şarkıları, Türkiye’deki ve yurtdışındaki çocuklara ulaştırmaya çalışıyor. Bunların yanı sıra, şarkılarından hareketle yazdıkları resimli kitaplar ve müzik eğitiminde kullanılabilecek materyalleri de web siteleri olan subadapcocuk.org üzerinden çocuklarla buluşturmaya çalışıyor.

Hey Buraya Baksanıza | Albüm Teaser: https://vimeo.com/462106568

Albümü dinlemek için link; https://open.spotify.com/album/5sGxuzBUU823hjwagWHi9n?si=sL7OCIfaSjy3g4T9W6zJ6w

Ekibin albüm için çocuklara yazdığı açıklama şöyle:

Merhaba çocuklar,

Sizin için yeni şarkılar uydurduk. Nasıl mı? Önce şarkılarda anlatmak istediğimiz şeyleri belirledik. Sonra şarkı sözlerini yazdık, arkadaşlarımıza ve birlikte çalıştığımız çocuklara gönderdik. Hem onlardan hem internet üzerinden yaptığımız canlı yayını izleyen herkesten şarkılar hakkında fikir alıp şarkıları tekrar düzenledik. Birlikte çalıştığımız çocuklar, şarkıları söylemek için çalıştılar. İzmir’in en güzel parklarından biri olan Kültürpark’ta prova yaptık ve müzik stüdyomuzda biz çalgıları çaldık, çocuklar da söyledi. Sonra da ses kayıtlarını birleştirip tüm çocukların dinleyebilmesi için paylaştık. Yani bu şarkıları yapmak için hep birlikte epeyce emek verdik, hatta geçen gün çocuklarla birlikte hesapladık ki 3 dakikalık bir şarkıyı oluşturup yayınlamak için yaklaşık 30 saat emek vermişiz! Evet biraz yorulduk, ama ortaya birçok çocuğu mutlu edecek 6 tane şarkı çıkarmış olduk.

Bu albümde yayınladığımız şarkılarla birlikte, çocuklar için yaptığımız toplam 40 tane şarkımız oldu. Tüm şarkılarımızın bir konusu, bir sözü var. Dikkatle dinleyen çocuklar bunu rahatlıkla anlayabilir.

Bize en çok sorulan soru şu: “Neden çocuk şarkıları yapıyorsunuz?” Cevabı bizim için çok basit: “Eşit ve özgür bir dünya isteğimizi çocuklara en keyifli şekilde anlatmak için.”

Umarız ki bu şarkıları dinleyen çocuklar da sadece kendilerinin değil, tüm çocukların mutlu olması için şarkılar söylerler.

Merhaba öğretmenler;

Koronavirüsün etkileri sebebiyle çocuklarla buluşma şeklimiz değişti. Biz de çocuklarla konserler yoluyla buluşmayı çok seviyoruz ama bu dönem biraz daha ‘uzaktan’ olacağız besbelli. Bu albümdeki şarkılarımız da önceki albümlerdeki gibi çocuklarla çeşitli şekillerde buluşabilir. Bunu en iyi sizin aracılığınızla yapacağımıza inanıyoruz. Bu albümde de şarkılarımızın her biri ortak toplumsal ihtiyaçlarımızla ilgili konuları ele alıyor:

* ‘Bisiklet’te çocukları benzinsiz, ekolojik bir mutluluğa çağırıyoruz

* ‘Emek Demek Ne Demek?’te çocukların, etraflarındaki her şeye emek gözlüğüyle tekrar bakmasını istiyoruz

* ‘Bir Arkadaşım Var’da göç ve dostluk hikâyesinin içindeyiz

* ‘Bana Bir Masal Oku’da yeni bir masallar diyarının peşindeyiz

* ‘Ne Fark Eder ki?’de ayrımcılığı kovalıyoruz

* ‘Dev Masalı’nda korkuyoruz ama yürüyoruz

Bu albümde yayınladığımız şarkılarla birlikte, çocuklar için yaptığımız toplam 40 tane şarkımız oldu. Tüm şarkılarımızın bir konusu, bir sözü var. Bu toplumsal konulardaki bakış açıları ve tartışmaların çocuklarla buluşturmayı çok önemsiyoruz. İşte bunun içindir ki web sitemizde de yayınladığımız dokümanlarla, çocukların müzikle ilişkisine bir tuğla da biz koymuş olmayı umuyoruz.

Merhaba ebeveynler/bakım verenler;

Eşit ve özgür olmayan bir dünyada çocuklara bakım verme sorumluluğunu üstlenmiş durumdasınız. Bunun zorluğunu bilen bir yerden, çocuklarınızla nitelikli kültür-sanat ürünlerini buluşturma isteğinize karşılık gelecek üretimler yapmanın peşindeyiz. Barış Mançolar bir nesli büyüttü, fakat artık yeni bir dünya ve yeni bir çocukluk kültürü var. İşte bu yeni nesilin büyüme şarkılarına ise biz talibiz. Umarız ki iddiamızı sırtlayabiliriz. Sizlerin, çocukların kültürlenmesindeki rolü çok önemli. İtiraf etmemiz gerekir ki, bu şarkıları biraz da size yapıyoruz. Eşit-özgür ve mutlu bir dünyada yaşamak yalnızca çocukların değil yetişkinlerin de hakkı :)”