GÜNDEMHaber Girişi : 14 Mart 2018 17:15

Tamay’dan geleceğe sahip çıkan yeni bir proje

Tamay’dan geleceğe sahip çıkan yeni bir proje
Önce insan” ilkesi ışığında hazırladığı geleceğe sahip çıkan projelerle taraflı, tarafsız herkesin takdirini kazanan Mimar Erkut Tamay, amatör sporunun kronikleşen tesis ve altyapı sorunlarını ortadan kaldıracak dev bir projeye imza attı.

Mimar Tamay’dan geleceğe sahip çıkan yeni bir proje daha

“Önce insan” ilkesi ışığında hazırladığı geleceğe sahip çıkan projelerle taraflı, tarafsız herkesin takdirini kazanan Mimar Erkut Tamay, amatör sporunun kronikleşen tesis ve altyapı sorunlarını ortadan kaldıracak dev bir projeye imza attı.

İzmir’in genç ve başarılı mimarlarından Erkut Tamay, kamuoyuyla paylaştığı vatandaşların yaşamını kolaylaştırma hedefli projelerindeki “önce insan” ilkesiyle dikkatleri çekmeye devam ediyor. Mimar Tamay’ın imzasını taşıyan son projede amatör sporcuların yüzünü güldürecek çevre dostu teknolojik tesis hamlesi öne çıkıyor.

Tamay’dan Amatör’de Hayat Var Projesi

Mimar Erkut Tamay, kentlerde, şehirde ve kırsal bölgelerde sporun gelişmesi için realist bir çabanın ortaya konulması gerektiğini belirterek, amatör sporunun önünü açma hedefli yeni projesini kamuoyu ile paylaştı.  Toplumun her kesiminin mutlu olması için çaba verdiğini dile getiren Tamay "Nasıl insanlarımızın evlerinde, sokaklarında, kentlerinde daha mutlu yaşamasını istiyorsak, spora gönül vermiş herkesin de daha iyi ortamlarda spor yapmasına katkı sunmak öncelikli hedefimizdir.  2010 yılından bu yana bu sorunun çözümü için çalışmalar yürütüyorum. Son olarak amatör sporcularımızın, gençlerimizin hak ettiği ortamlarda spor yapması ve sporda başarıyı yakalayıp, yeni nesle örnek olmasına katkı sunmak için "Amatör’de Hayat Var" projemi hazırladım. Bedelsiz olarak kim isterse vermeye hazır olduğum bu projem amatör ruha güç verip profesyonelliğin kapılarını sonuna kadar açacaktır" diye konuştu.

“Bu Projeyle Amatör Sporlar Can Bulacak”

Projesinin hayata geçirilmesi durumunda amatör sporcuların hak ettiği tesisleri kavuşacağı gibi, mevcut tesislerin de fiziki yetersizlikten ve kötü görüntüden tamamen kurtulup, sporun ve sporcunun hak ettiği konuma getirileceğine vurgu yapan Tamay açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Hangi branşta olursa olsun  amatör sporlar maalesef ülkemizde hep 2. planda kalmış, unutulmuş, ihmal edilmiştir. Profesyonel sporların aksine amatör sporcular çok kısıtlı imkânlarla spor hayatlarını devam ettirmeye çalışmaktadırlar. 90’lı yıllarda uzun bir dönem amatör futbolculuk yapmış olmamdan dolayı, amatör sporcuların sorunlarını iyi bildiğimi düşünüyorum. Yine ülkemizin uluslararası yarışlarda yaşamış olduğu düşüş, altyapı yerine yüksek meblağlı yabancı sporcu transferlerine yöneliş altyapının ve amatör spor dünyasının iyice unutulmaya yüz tutmasına sebep olmuştur. İşte bu noktada kurtuluşun reçetesi olarak bende bir emek verdim ve “Amatör’de Hayat Var” projesini hazırladım. Hazırladığım bu projedeki tesis ve mekânlar, profesyonel spor dünyasında transferlere özellikle yabancı sporculara ödenen paralar düşünüldüğünde çok da yüksek olmayan rakamlara hayata geçirilmesi mümkündür. İzmir özelinde baktığımızda Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’na kayıtlı 250 civarında bir spor kulübü kayıtlıdır. Bu kadar yüksek sayıdaki amatör spor kulübünü ve bu kulüplerde spor yapan sporcuları da hesaba kattığımız zaman ortaya çıkan sayı hazırladığım projenin ivedikle gerçekleştirilmesini kati kılmaktadır”

“Tesisler 4 Yıldızlı Konfora Sahip”

Yaptığı açıklamasında hazırladığı projesinden de kesitler sunan ve  imzasını attığı projesinin çevre dostu bir proje olduğu belirten Mimar Tamay, “Bir tesis düşünün içinde her türlü teknolojik donanım olsun ve doğaya, çevreye dost yapılar barındırsın. İşte benimde her ilçeye yapılmasında büyük fayda olur dediğim projemde böyle bir proje. Tesisin zemin katında kafeterya, yemekhane, kondisyon merkezi sporcu sağlığı üniteleri, acil müdahale odaları, soyunma odaları bulunmaktadır. 1.katında idari üniteler, antrenör odaları, toplantı salonları bulunmaktadır. Teras katında ise FİFA standartlarında maç ve antrenman sahalarını gören üzeri şeffaf örtü ile kaplı müsabakaları izlemeye olanak sağlayan tribün, kafeterya yer almaktadır. Projede tasarladığım konaklama binalarında ise aynı anda 15 amatör spor kulübü futbol takımının  kamp alanı olarak kullanabileceği 4 yıldızlı otel konforunda ayrı ayrı yataklı çift kişilik odalar mevcuttur. Yine projemin tamamlayıcı bölümünde müsabaka zamanlarında izleyicilerin ve takım otobüslerinin kullanacağı otopark alanlarını da mevcuttur” dedi.

Amatör’de Hayat Var Projesi’nde Neler Var?

Kafeterya, yemekhane, kondisyon merkezi sporcu sağlığı üniteleri, acil müdahale odaları, soyunma odaları bulunduğu zemin kat 1350 m2 alana konumlandırılmıştır. İdari üniteler, antrenör odaları, toplantı salonlarını kapsayan 1.kat 1680 m2’lik alanı kapsayacaktır. Ayrıca yatakhaneler olarak adlandırılan konaklama binaları toplam 2720 m2’dir. İçerisinde antrenman sahalarını, otoparkları kapsayan yerleşke alanı ise toplamda 75000 m2’dir. Proje içerisindeki tüm tesis engelli dostu, akıllı yapılardır.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.