YEREL YÖNETİMLERHaber Girişi : 15 Temmuz 2024 16:20

ÜÇ AYDA ÜÇ MUHTAR DEĞİŞTİ

ÜÇ AYDA ÜÇ MUHTAR DEĞİŞTİ
50 yıldır aynı muhtar tarafından yönetilen Buca Hürriyet Mahallesi'nde, 31 Mart'ta seçilen Muhtar Süleyman Sezai Gültekin'in sağlık gerekçesiyle istifasıyla, önce aza Arman Kış göreve geldi. O da istifa edince üçüncü isim Ramazan Yurtçu göreve atandı.

 

ZAFER KAPLANSOY 

- BİZİM BUCA GAZETESİ ÖZEL - 

 

 

 

 

 

 

ÜÇ AYDA ÜÇ MUHTAR DEĞİŞTİ

 

 

 

 

50 yıldır Merhum Mersin Yapıcı'nın Oğlu Selahattin Yapıcı’nın görev yaptığı Buca Hürriyet Mahallesi’nde üç ayda üç muhtar değişti.

 

 

 

 

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde göreve gelen muhtar Süleyman Sezai Gültekin sağlık sorunlarını bahane ederek bir ay sonra istifa etti.

 

 

 

 

YERİNE BİRİNCİ AZA GEÇTİ

 

 

 

 

Yerine Kaymakam tarafından birinci aza Arman Kiş atandı. Kiş de bir ay görev yaptıktan sonra mazaret belirterek Kaymakamlığa başvurarak affını isteyince üçüncü kez Buca Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer tarafından aza Ramazan Yurtçu atandı.

 

 

 

 

 

Uzun yıllardır Yapıcı ailesinin Muhtarlık görevi yaptığı ilçenin en eski Mahallelerinden Hürriyet Mahallesi'nde üç ayda üç muhtarın değişmesi, mahalleliler tarafından şaşkınlıkla karşılanırken; yurttaşlar ESHOT  Emeklisi Ramazan Yurtçu’nun göreve getirilmesinden memnun oldular.

 

 

 

 

 

 

"HİÇ AKLIMIZDA YOKKEN...."

 

 

 

 

 

Muhtar Yurtçu, yaptığı açıklamada, "Muhtar adayımız Süleyman Sezai Gültekin’e destek olmak için aza olarak görev aldım, fakat sağlık sorunları nedeniyle Gültekin ve Kiş’in görevi bırakmasıyla hiç aklımızda yokken mahallemizin muhtarı oldum. Beni göreve layık görenleri mahcup etmemek ve mahalleme hizmet etmek amacıyla bu dönemde görev yapmayı kabul ettim" dedi.