KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 05 Temmuz 2024 19:37

Urla Sokakları Tiyatroya Dönüşecek

Urla Sokakları Tiyatroya Dönüşecek
İlki 2011 yılında düzenlenen Uluslararası Urla Toprak Sahne Tiyatro Festivali bu yıl 23-27 Temmuz tarihleri arasında Urla’da 11. kez yapılacak. Festivalin basın toplantısı Urla Kent Tarihi ve Arşivi Müzesi’nde (UKTA) yapıldı.

 

 

 

 

11. Yıldır Urla’nın köylerine, mahallelerine, sokaklarına tiyatro götüren festival, yine birbirinden güzel tiyatro oyunlarına, değerli tiyatro sanatçılarına ev sahipliği yapacak.

 

 

 

 

Romanya Yaş Ateneul Tiyatrosu, KKTC İskele Belediye Tiyatrosu, Özbekistan Devlet Kaşkaderya Kukla Tiyatrosu’nun katılımıyla uluslararası boyuta taşınan festivalde Cem Davran, Hakan Gerçek, Kerem Atabeyoğlu, Almıla Uluer, Prof. Dr. Semih Çelenk, Ceyda Özcan, Celil Nalçakan, Eren Aysan, Onur Özaydın, Doğu Yaşar Akal gibi isimler hem atölyelerle hem de sahneleyecekleri oyunlarla Urla halkına muhteşem bir yaz geçirtecekler.

 

 

 

Atölyeler Gençlere Kapı Açacak

 

 

 

11. Uluslararası Urla Toprak Sahne Tiyatro Festivali’nde oyunculuk, yönetmenlik ve yazarlık alanlarında uzmanlaşmak isteyen herkes için bir dizi etkileyici atölye çalışması sunulacak.

 

 

 

 

Alan uzmanları tarafından yönetilecek bu atölyelerde, katılımcılar sanatsal becerilerini arttıracak ve oyunculuk, yönetmenlik ve yazarlık alanlarında farkındalık kazanacaklar.

 

 

 

 

 

Uluslararası Urla Toprak Sahne Tiyatro Festivali’nde, tutkulu tiyatro severlerin bir araya gelip sanatın büyüleyici dünyasında derinleşeceği unutulmaz bir deneyim sunacak.

 

 

 

 

5 gün sürecek festival de Almıla Uluer, Cem Davran, Ceyda Özcan, Doğu Akal, Eren Aysan, Hakan Gerçek, Kerem Atabeyoğlu ve Prof. Dr. Semih Çelenk bir dizi atölye verecek.

 

 

 

 

Festival yurtiçinden ekiplerin katılımını bekliyor

 

 

 

 

Toprak Sahne Tiyatro Festivalinde Ana Sahne, Bademler Köy Tiyatrosu, belirlenen 4 Farklı köydeki gezici sahne ve alternatif sahneler olmak üzere çeşitli oyun alanları olacak.

 

 

 

 

 

Urla Atatürk Kültür Merkezi'nde sahnelenecek oyunlar şimdiden belirlenmiş durumda.

 

 

 

 

 

Festivalin açılış oyununu Doğu Akal’ın yönettiği ve Onur Özaydın’ın oynadığı “Sıfır Telaş” oyunu yapacak. Festivalin 2.günü ise Romanya Yaş Ateneul Tiyatrosu “Et” adlı oyunu sahneleyecek. Festivalin 3.günü ise Mecburi İstikamet Tiyatrosunun sahnelediği Kerem Atabeyoğlu ve Almıla Uluer’in oynadığı “Güne Bakan Cam Kırıkları” adlı oyun yer alacak.

 

 

 

 

 

Festivalin 4.günü ise Tiyatro Gerçek’in sahnelediği ve Hakan Gerçek’in oynadığı “Van Gogh” oyunu izleyici ile buluşacak. Festival kapanış oyunu ise Davran Tiyatrosunun sahnelediği “Üçü Bir Arada” adlı oyunla yapılacak.

 

 

 

 

Tüm oyunların ücretsiz davetiyeli olacağı festivalin, diğer sahnelerindeki oyunlar için başvurular 1 Temmuz’da bitti.

 

 

 

 

 

40’a yakın tiyatronun başvuru yaptığı festivalin, katılımcı ekipleri 10 Temmuz’da açıklanacak.

 

 

 

 

 

 

Bireysel Başvuru da yapılabilecek

 

 

 

Ekiplerle bağı olmayan bireysel katılımcılar, 4 gün boyunca her gün bir atölyeye katılarak sanatsal üretimin bir parçası olabilecekler. Ayrıca bireysel katılımcılar 5 gün boyunca kamp alanında konaklayabilecekler, sabah ve akşam yemeği ile festival içerisinde gerçekleşecek özel etkinliklerden faydalanabilecekler ve köylerdeki oyunları takip edebilecekler.

 

 

 

Festival Komitesinden Çağrı!

 

 

 

Katılan tüm tiyatro ekiplerinin, Urla esnafının, Urla Belediyesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesinin, festival komitesiyle birlikte organize ettiği Toprak Sahne Tiyatro Festivali aynı zamanda bir dayanışma ruhu da içeriyor.

 

 

 

 

Bu özelliği ile ilçenin her ferdinin birlikte düzenlediği bir festival halini alan Toprak Sahne Tiyatro Festivali’nin organizasyon komitesi, İzmir’deki tüm sanat sever firmaları festivale destek olmaya ve imeceyi genişletmeye çağırıyor.

 

 

 

 

11.Uluslararası Urla Toprak Sahne Tiyatro Festivali ile ilgili detaylı bilgi ve programı takip etmek için Toprak Sahne Tiyatrosu’nun sosyal medya hesapları ve www.topraksahnetiyatrofestivali.com adlı internet sitesi izlenebilir.